Under ranet i mars i fjor ble mannen påført sju knivstikk, og han ble blant annet skadd i leveren og en lunge. Utbyttet fra ranet var en mobiltelefon.

27-åring dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk i Osterhausgata

Bare tilfeldigheter gjorde at en mann overlevde da han og kjæresten ble stanset av to menn ved hjørnet av Osterhausgata og Storgata i mars i fjor. Sju ganger ble mannen knivstukket og livstruende skadd mens han ble holdt nede.

Publisert

Alle de involverte i knivstikkingen ved hjørnet av Osterhausgata og Storgata kvelden 11. mars i fjor tilhører et tungt belastet rusmiljø i Oslo. Bakgrunnen for knivstikkingen var at offeret angivelig skyldte en 27 år gammel mann penger.

Offeret gikk på gaten sammen med kjæresten da den nå dømte 27-åringen og to andre stanset ham og krevde ham for penger. Mens den ene dro mannen ned på bakken, stakk 27-åringen ham sju ganger med kniv før de løp fra stedet.

Ransutbyttet var en mobiltelefon

Under ranet ble mannen påført sju knivstikk, og han ble blant annet skadd i leveren og en lunge. Utbyttet fra ranet var en mobiltelefon.

Tilstanden til mannen ble samme kveld betegnet som alvorlig da han ble funnet med stikkskader ved Sinsen, et godt stykke unna stedet der ranet og knivstikkingen skjedde.

Den knivstukne mannen ble tilkjent 150.000 kroner i oppreisningserstatning etter drapsforsøket.

Oslo tingrett har nå dømt 27-åringen til åtte års fengsel for drapsforsøk. Den 29 år gamle kameraten som holdt offeret nede, ble frikjent for tiltalen om drapsforsøk, men dømt til fengsel i tre år for grov kroppsskade, ran og bæring av kniv.

En tredje tiltalt frikjent

De to tiltalte mennene ble også dømt for ran av to andre personer samt at 27-åringen ble dømt for å ha truet en fengselsbetjent i Ullersmo fengsel mens han satt i varetekt.

Den knivstukne mannen ble tilkjent 150.000 kroner i oppreisningserstatning etter drapsforsøket. De to andre ransofrene ble tilkjent 50.000 kroner hver i oppreisning.

Den tredje som var tiltalt i saken, ble frifunnet av retten.

Powered by Labrador CMS