Metervare fikk Spesialitet for både håndverkspølsa Kikut og grov leverpostei. Matminister Sandra Borch (Sp) har tidligere besøkt pølsefabrikken på Sinsen.Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Kikut-pølsa og leverpostei fra Metervare på Sinsen hedret med Spesialmerket. - Produkter helt i særklasse, mener matministeren
På Sinsen har pølsemakerne ved Metervare satt seg fore å lage verdens beste pølser. Og under åpning av Matstreif på Youngstorget klarte de å overbevise landbruksminister Sandra Borch (Sp) om at de lager helt spesielle produkter.
Både Kikut-pølsa og den grove leverposteien fra Metervare på Sinsen fikk Spesialitetsmerke av landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) under Matstreif-åpningen på Youngstorget.
— Spesialitetsmerket viser forbrukerne veien til de unike, norske mat- og drikkeopplevelsene fra lokalmatprodusenter som virkelig har lagt ned stolthet i det de lager, sier Borch.
Metervare lager håndverkspølser midt i byen - nærmere bestemt i Sinsenveien 11. I 2013 fant kokken, soppsankeren, fiskeren, pølsemakeren og nysgjerrigper Tommy Østhagen ut at han skulle lage verdens beste pølser i Oslo.
Annonse
Han savnet gode håndverkspølser som smakte kjøtt, og tok saken i egne hender. Resten er historie - med strålende anmeldelser i en rekke aviser og tidsskrifter.
Matminister Sandra Borch er ikke helt ukjent med pølsemakerne på Sinsen. Hun har tidligere besøkt bedriften og nå delte hun altså ut hederbeviset Spesialmerke for god håndverksmat.
— Kikut- pølsa og grov leverpostei fra Metervare er to produkter i særklasse i sine kategorier, mener matministeren.
Hun delte også ut Spesialitetsmerke til to andre produkter under åpningen av Matstreif.
Havsnø AS fra Gossen i Møre og Romsdal fikk tildelt det første Spesialitetsmerket for sin flaksalt med tang. Flaksaltet Havsnø blir tilsatt sukkertare som er knust for hånd som gir flaksaltet en helt ny dimensjon.
Garnviks Røkeri fra Frøya i Trøndelag mottok Spesialitet for sin røkte laks som er tørrsaltet, lufttørket og røkt på bøkeflis.
— Også to meget gode håndverksprodukter, mener Sandra Borch.