Flere hundre barn står uten en lokal ungsomsskole å til når de er ferdige ved Løren skole de neste fire årene.
Flere hundre barn står uten en lokal ungsomsskole å til når de er ferdige ved Løren skole de neste fire årene.

Entreprenør krever 45 millioner i erstatning av Oslo kommune

WK Entreprenør og Oslo kommune er uenige om sluttoppgjøret etter byggingen av Løren skole og har gått til søksmål mot hverandre i en sak som kommer opp i Oslo tingrett i oktober.

Publisert

Tønsberg-selskapet WK Entreprenør har de siste årene nærmest blitt fast leverandør av skolebygg til Oslo kommune. I 2017 stod entreprenørselskapet for arbeidene med Vollebekk skole, året etter for Løren skole og i 2021 ble det kjent at WK Entreprenør skal stå for byggingen av nye Refstad skole.

Men nå er forholdet i ferd med å surnes. I oktober skal entreprenørselskapet møte kommunen i en 15 dagers lang rettssak i Oslo tingrett, hvor uenighet om sluttoppgjøret etter Løren skole er bakteppet, ifølge Estate nyheter.

Kontraktssummen for Løren skole lå på 162 millioner kroner eks. mva. Rettsaken står om 44.948.555 kroner som WK Entreprenør mener Oslo kommune skylder dem. Kommunen har fremsatt motkrav, og krever drøyt seks millioner kroner fra WKE.

Sto klar i 2019

Undervisningsbygg var byggherre for prosjektet, som var et supplement til eksisterende bygg og som ble skolens hovedfasade og største bygning med sine 5.200 kvm. Arealet omfatter hjemmeområde for 5.-7. trinn, spesialavdeling for 20 elever samt gymsal, bibliotek, naturfagrom, teknologi og design og musikkrom for hele skolen.

Totalt har ca 380 elever og deres lærere tilholdssted på skolen. WK Entreprenør har også utført rehabilitering og omdisponering av skolens Bygg C fra gymsal til auditorium og allrom.

Første spadetak ble gjennomført januar 2018 og skolen tok imot sine første elever skolestart 2019.

Powered by Labrador CMS