Kunsthøgskolen i Oslo skriver i en melding på sine nettsider at rektor Måns Wrange trekker seg.

Bråket ved Kunsthøgskolen i Oslo: Rektor Måns Wrange sier opp

Rektor Måns Wrange trekker seg som rektor for Kunsthøgskolen i Oslo. Han oppgir familiesituasjonen og den siste tidens debatt som årsaker til oppsigelsen.

Publisert

Kunsthøgskolen i Oslo skriver i en melding på sine nettsider at rektor Måns Wrange opplyste på et styremøte tirsdag at han trekker seg.

Deretter ble det sendt en epost til ansatte og studenter ved skolen der Wrange begrunner oppsigelsen med at hans familiesituasjon ikke lenger lar seg forene med arbeidsmengden og det å ukependle mellom Stockholm og Oslo.

Det var studentavisen Universitas som først meldte om saken.

Sexisme, Balck lives matter og rasisme

Wrange begrunner også oppsigelsen med debatten som har vært rundt identitetspolitikk og ytringsfrihet på Kunsthøgskolen den siste tiden.

I kjølvannet av Black lives matter-demonstrasjonene i vår sendte 130 studenter et brev der de krevde at høgskolen tok et oppgjør med strukturell rasisme og sexisme, blant annet gjennom endring av pensum. Andre som har vært uenige i dette, mener at de ikke har kunnet ytre seg fritt.

Måns Wrange er kunstner og kurator og ble valgt til ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo i april i fjor.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS