Forrige fredag ble Markku frastjålet elsykkelen sin. Han er skuffet over at politiet henla saken når det var flere vitner og video av hendelsen.

Flere vitner til at Markkus (38) elsykkel ble stjålet. Likevel henla politiet saken

Markku (38) oppdaget at låsen var klippet og elsykkelen borte. Flere var vitne til hendelsen, som også ble fanget på kamera. Han anmeldte saken, men den ble henlagt. Markku forstår at politiet har mye å gjøre, men sier elsykler ikke prioriteres. — Politiet hadde kanskje brukt mer ressurser hvis det var en bil som var stjålet.

Publisert

Fredag forrige uke skulle Markku Pyykölä (38) møte noen kamerater på Schous Bryggeri.

Det var folksomt på utestedene og restaurantene denne fredagskvelden, og han så at det sto mange andre sykler på stedet.

Selv parkerte han utenfor bryggeriet og låste sykkelen før han gikk inn.

Overvåkingsvideo kan avsløre tyven

— Jeg pratet med kameratene mine om at jeg jeg gledet meg til sommerferie med sykkeltur og hengekøye i marka. Jeg skulle ut og vise dem sykkelen da jeg så at det plutselig var borte, gjenforteller han.

— Jeg skjønte med en gang hva som hadde skjedd da jeg så at det bare var låsen som sto igjen.

Ansatte på restauranten ved siden av var vitne og mente KLP eiendom hadde opptak av hendelsen. De mente at gjerningspersonen var kjent i området og at politiet kunne gjenkjenne vedkommende fra overvåkingsvideo.

— Det er en by-elsykkel med ekstra tykke dekk som gjør at man ikke behøver å bekymre seg over trikkeskinnene, forteller Markku. Dette er hans nye sykkel.

Markku var raskt ute med å politianmelde, hvor også de ansatte på restauranten kunne ha fungert som vitner.

På torsdag, seks dager etter hendelsen, fikk Markku vite at saken var henlagt på grunn av lite ressurser.

— Elsykler koster like mye som en liten bil

— Jeg synes det er kjipt. El-sykler har blitt veldig populære og mange av dem koster nesten like mye som en liten bil. Politiet hadde kanskje brukt mer ressurser hvis det var en bil som hadde blitt stjålet. Elsyklene blir ikke prioritert, sier Markku.

Han forklarer at saken ikke burde være så vanskelig å gjøre noe med, ettersom det er både vitner, videobevis og mest sannsynlig en person som er kjent for politiet.

— Hadde politiet bare brukt en time på å se noen videoer og ta en prat med vedkommende, som de også kanskje kjenner til, hadde det varmet hjertet mitt litt mer og politiet hadde gitt et bedre bilde av seg selv, sier han.

Markku påpeker at elsykler ikke er vanlige sykler, og sier at om det hadde vært en bil som hadde blitt stjålet hadde politiet mest sannsynlig gjort mye mer.

Personen som stjal sykkelen hadde klippet over låsen og var så beruset at han ikke klarte å sykle på den, ble Markku fortalt.

Selv beveget han seg rundt i byen på steder han trodde den kunne befinne seg, uten hell.

— Det kjipeste er jo at jeg likte denne sykkelen så godt, og jeg hadde montert på en god del ekstra utstyr, forteller han.

— Politiet må tenke på verdien av elsykler

NAF har startet et nytt tiltak i kampen mot sykkeltyveri. Blant annet kan du registrere sykkelen din på nettet med rammenummer, legge inn bilde av sykkelen og lignende.

En tydelig merking av sykkelen din vil forhåpentligvis skremme bort fremtidige tyver som er ute etter å ta sykkelen din. Markku er selv positiv til slike tiltak og tror de kan hjelpe.

— Meld meg på! sier han.

Markku forteller at neste gang han skal inn til sentrum på kveldstid vil han nok vurdere å gå eller ta buss i stedet. Han påpeker også at politiet bør være mer bevisst på verdien av det som blir stjålet.

— Jeg forstår at politiet har mye å gjøre, men jeg tror de må tenke seg litt mer om når det kommer til verdier på saker. Elsykler er ikke lenger bare vanlige sykler. De koster mye mer, sier Markku.

Powered by Labrador CMS