Video: Nabo

Se, her bryter tyven seg inn i vintage-butikken på Grünerløkka og løper av gårde med klærne

– Det er trist og unødvendig. Tyven bryter seg tilsynelatende inn og tar masse klær som han ikke vet om passer eller hvordan ser ut. Det føles mest som et hærverk, hvor han ødelegger døra og blør ned klærne, sier innehaver Jens Olav (33).

Publisert

Natt til går natt knuste en person inngangspartiet til vintage-butikken Past, i Markveien 54, og tok seg inn i lokalet. Personen tok med seg rundt 20 plagg, før han sprang av gårde.

– Tyven brukte tid og krefter på å komme seg inn. Det resulterte i mye lyd, som igjen heldigvis vekket noen naboer som ringte politiet. Politiet fant gjerningsmannen springende rundt på Løkka med masse klær i nevene, forteller innehaver Jens Olav Dankertsen.

Dette var det triste synet som møtte butikkbetjeningen etter innbruddet.

– Trist

Politiet leverte tilbake til butikken de stjålne klærne og opprettet en anmeldelse på personen, som ble sittende i arresten.

– Det ender heldigvis godt, og man finner jo nesten litt komedie i hvor dårlig gjennomført dette var. Likevel er det trist at noen velger å bryte seg inn hos en liten aktør som allerede har nok utfordringer i disse tider.

Past selger vintage gjenbruksklær, som innehaverne reiser rundt i verden og plukker ut for hånd. I tillegg selger butikken klær fra merket Livid, spesielt jeans. Men også andre klær.

Vintage-butikken i Markveien har holdt åpent siden i fjor sommer.

Virker ikke planlagt

– Etterpå var alle klærne dekket av blod fra gjerningsmannen. Blodet kom sikkert fra innbruddet.

Dankertsen anslår skader for opptil 20.000 kroner. Nå må han installere et nytt vindu og få reparert skadene. Saken er meldt til forsikringsselskapet.

Her er fra noen dager før åpningen av PAST i fjor sommer. Butikken har nettopp mottatt flere tusen varer som skal fylle det nye gjenbruks-universet. På bildet f.v. Thea Martine Jacobsen, butikksjef hos Livid Trondheim. Jens Olav Dankertsen, driftssjef og gründer i Livid og PAST, Johanne Thrana Tindstad og Ole Eivind Siggerud, butikksjef hos Livid Oslo.

– Det virker ikke som innbruddet var planlagt. Heller ikke ser det ut som det er noen plan for hva han skulle ha med seg eller om klærne passet. Det var bare unødvendig, og det kom svært lite nytte ut av dette hos noen av partene. Vi får bare håpe at tyven lærer og ikke prøver seg på det samme igjen.

Powered by Labrador CMS