Khushi indian Cuisine
– Driften kan ikke fortsette før lokaler og inventar/utstyr er grundig rengjort og desinfisert, sa Mattilsynet.

Indisk restaurant på Grünerløkka måtte stoppe serveringen til stedet var grundig rengjort og desinfisert

Den indiske maten ved spisestedet ble tilberedt i svært skitne lokaler og med utstyr som gjennomgående var svært skittent. Av hensyn til mattryggheten, stengte Mattilsynet spisestedet med et hastevedtak.

Publisert

Familierestauranten Khushi indian Cuisine i Seilduksgata på Grünerløkka serverer indiske og pakistanske retter i en dempet atmosfære med behagelige møbler og et lett luksuriøst preg.

Men bak skilleveggen til kjøkkenet, så det ikke like bra ut, viste det seg under besøket fra Mattilsynet. Mattilsynet observert gjennomgående skitne kjøkkenlokaler. Eldre matrester, fett, støv og andre urenheter var lett synlig over det hele.

Risiko for helsefare

Det var også gjennomgående skittent inventar og utstyr, inkludert kjøleinnretninger, benker, hyller, kjøkkenredskaper, kjøkkenmaskiner, kniver, oppbevaringsbakker, kokekar, riskoker, dispensere for håndsåpe/papir, utenpå oppvaskmaskin, inne i ventilasjonshetta og på ulike håndtak.

Eldre matrester, fett, støv og andre urenheter var lett synlig over det hele.

Som en følge av det gjennomgående dårlige renholdet, mente Mattilsynet matlagingen utgjorde en risiko for helsefare med muligheten for dannelse av sykdomsfremkallende mikroorganismer eller toksiner.

– Driften kan derfor ikke fortsette før lokaler og inventar/utstyr er grundig rengjort og desinfisert, slik at denne ikke lengre kan ansees for å representere noen risiko for helsefarlige næringsmidler.

Måtte stenge straks

Khushi ble pålagt å umiddelbart stanse all håndtering av mat og drikke i virksomheten.

Før de kunne åpne, måtte spisestedet gjennomføre følgende:

  • foreta grundig vask av hele lokalet
  • foreta grundig vask av inventar og kjøkkenutstyr
  • desinfisere overflater/utstyr som kan komme i kontakt med mat
  • fjernet uemballerte matvarer som ikke kan brukes, dvs. all mat som er produsert/tilberedt i urene områder og med urent utstyr.

Rotter i kjelleren

Også i januar 2023 måtte Khushi stenge deler av restauranten. Da fant Mattilsynet rottemøkk flere steder i kjelleren, inkludert i tørrvarelageret, hvor blant annet ris, nøtter og krydder ble oppbevart.

Det samme fant de i en garderobe og bak en vaskemaskin. Der var det også gnagehull i en gipsplate. I fellesgangen ved varmtvannsberederne var det også betydelige mengder rottemøkk.

Da vurderte Mattilsynet at dersom driften fortsetter, kunne mennesker bli syke. Virksomheten ble derfor pålagt umiddelbart å stenge kjelleren.

– Hele borettslaget er plaget

Den gang sa innehaver og daglig leder Imran Asif Masih at de over en periode hadde hatt utfordringer med rotter i kjelleren, men at skadedyrfirmaet Pelias var på saken.

– Men rotte-problemet gjelder ikke bare oss. Hele borettslaget er plaget, og det er også mange andre på Grünerløkka. Alt av tørrvarer er blitt kastet, sa den daglige lederen.

I dag forteller Asif Masih at rotteproblemet er borte. – Vi brukte veldig mye penger for å tette alle huller, og siden da har det ikke vært noen rotter.

Fikk åpne dagen etter

Mattilsynets besøk nå i desember mener han kom på et litt uheldig tidspunkt.

– Inspektørene kom midt i rushtida, og at det var svært travelt på grunn av julebordsesongen. Etter inspeksjonen malte vi en rekke steder og vasket til klokka ett på natta. Men det er et gammelt bygg, og det blir skittent uansett, sier Asif Masih.

Allerede dagen etter kunne restauranten gjenåpne.

– Siden vi fikk åpne restauranten dagen etter, var det ikke så alvorlig. Men nå ser det mye bedre ut på kjøkkenet. Vi har kastet en del gamle ting og skal ta tak i det med skitt fremover.

Powered by Labrador CMS