En tur ute i Oslo sentrum om dagen byr på mengder med plast og annet søppel, sier Henrik Thorsen.
En tur ute i Oslo sentrum om dagen byr på mengder med plast og annet søppel, sier Henrik Thorsen.

– Søpla flyter. Har kommunen nedprioritert søppelplukkingen? spør Henrik

– I dag tok jeg en liten gåtur utenfor der jeg bor og tok bilder. Disse bildene er kun fra Christies Gate, de 150 meterne fra Schleppegrellsgate og opp til Sannergata på Grünerløkka. Se bildene

Publisert

– Søpla flyter, og det gjelder ikke bare i Christies Gate. Det gjelder i store områder på Grünerløkka, sier Henrik Thorsen, som selv bor på Løkka.

Henrik mener å se en tydelig forandring til det verre i bybildet de siste månedene. – Det er betydelig mer søppel i gatene, langs Akerselva og i parkene. Jeg bor selv på Grünerløkka, og det gjelder både her og andre steder hvor jeg er ute og går, sier han.

– Selv bor jeg i Sannergata, og jeg legger merke til det i mitt nærområde. Men også i områdene rundt og opp mot Torshov, også generelt langs Akerselven og i parkene.

– Trist å se

Henrik lurer på om kommunen har nedprioritert søppelplukkingen?

– Eller hva i all verden driver de med? En tur ute i Oslo sentrum om dagen byr på mengder med plast og annet søppel. Det er veldig trist å se, og det eneste som skjer med søpla er at den skylles ned i havet med regnet. Har man barn eller hund, må man passe på at de ikke tråkker i eller plukker opp søppel, nesten uansett hvor man er.

For å se alle bildene, trykk på pilene øverst på siden av bildene...

Han synes det er rart at en miljøbyråd fra MDG lar byen vår se sånn ut.

– Jeg mener det er på tide med en skikkelig opprydding i gatene våre. Jeg har bodd i Oslo i 13 år og aldri sett noe lignende. Det skal da ikke være sånn, i byen som kalte seg miljøhovedstad.

– Vi gjør ikke mindre enn før

VårtOslo har spurt bymiljøetaten om kommunen nedprioriterer søppelplukking for tiden? Svaret vi får fra kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien er følgende:

– Nå er det sjekket. Vi gjør ikke mindre av søppelrydding. Hvis beboere opplever mye søppel i et veiområde er det fint om de melder det inn på bymelding.no, sier han i en mail.

Henrik Thorsen er ikke særlig fornøyd med svaret fra kommunen.

– Jeg har faktisk sendt kommunen flere meldinger (bymelding) denne høsten. Uten at de har verken svart eller gjort noe med problemet, sier han.