Sportsklubben 09-bryterne Pernille Rojahn Oddlien (t.v) og Sofie Puffo Jørgensen gleder seg til å delta i World Games. Her sammen med landslagstrener Tom Sandstad og Ski-bryteren Kim Erik Svensson.

De jakter medaljer i World Games: Halve det norske sumolandslaget kommer fra Løkka-klubben Sp09!

Norske sumobrytere har aldri tatt noen medalje under World Games, gigantarrangementet som konkurrerer med OL. Denne uka jakter Løkka-bryterne Sofie Puffo Jørgensen og Pernille Rojahn Oddlien edelt metall i USA.

Publisert

På verdensbasis, og spesielt i Japan og andre deler av Asia, er japansk sumobryting en svært popuær idrett.

Her hjemme har den vel aldri helt slått an, bortsett fra å være sett på som god TV-underholdning der voksne mennesker "drar hverandre i bleia". Men for utøverne og de som elsker sporten er dette idrett av høy klasse.

Jakter historiens første norske sumomedalje

Før helgen satte det norske landslaget i sumobryting seg på flyet over Atlanteren, for å representere Norge under det alternative World Games i Birmingham, Alabama.

Blant de som jakter på medaljer er Løkka-jentene Sofie Puffo Jørgensen og Pernille Rojahn Oddlien.

— Sumobrytng er større enn det de aller fleste tror. Det stort å kunne reise over til USA med et godt landslag, sier landslagssjef Tom Sandstad til VårtOslo.

Sandstad, som til daglig har sin tilhørighet til den legendariske Sportsklubben 09 bryting på Dælenenga, har god tro på at det kan bli medalje på en eller flere av de norske sumobryerne.

— Vi har aldri tatt medalje i World Games, men jeg tror sjansene for medaljer så absolutt er til stede i år, sier landslagssjefen.

Mye kommer an på trekningen

Siden norske sumobrytere for første gang deltok i det alternative OL'et i 2009, har det ikke akkurat haglet med medaljer over de norske deltagerne. Mye av det kan skyldes at interessen for sumobryting her til lands.

Med bare rundt 60 aktive brytere, er sporten fortsatt som en mygg å regne blant idretter i Norge.

— Jeg ser flere brytere som har muligheter ti lå ta medaljer, men mye vil avhenge av både trekning og dagsform, innrømmer Sandstad.

Halve landslaget er fra Dælenenga

Skulle det ikke bli medaljer i World Games, kommer det nye muligheter i EM i begynnelsen av september.

Her sender bryteforbundet en delegasjon på hele 22 brytere for å spise kirsebær med blant annet de store østeuropeiske nasjonene.

Elleve av disse kommer fra den tradisjonsrike Løkka-klubben.

— Det er veldig morsomt å se at vi har så mange av våre med på landslaget. Det viser at sumosatsingen vi har i klubben virkelig har slått an, sier leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS