Grüner-keeper Linden Marshall hadde en relativt god dag på jobb. Her stopper han Frisks Thomas Valkvæ Olsen.

Skadeskutte Grüner hadde Frisk i kne i 50 minutter. - I dag er jeg stolt av gutta

I 50 minutter så lørdagens kamp mellom Grüner og Frisk Asker ut til å ende i spilleforlengelse. — I dag viser vi en veldig god fightervilje og vi ofrer oss for drakta, sier Grüner-trener Morten Elverud.

Årets sesong har vært alt annet enn oppløftende for Grüner hockey. Spesielt i det defensive arbeidet har Løkka-klubben, etter å ha mistet flere sentrale spillere fra fjorårssesongen, slitt veldig.

Lørdag var de tross mange spillere ute med skader ikke langt unna poeng hjemme mot Frisk Asker.

Sliter med å få avgjort jevne kamper

— I dag var det jævlig surt å tape. Denne kampen fortjener vi så absolutt noe mer fra en null poeng, sier Grüner-trener Morten Elverud etter matchen.

Tapet til tross var det en ikke alt for skuffet Grüner-trener som møtte VårtOslo etter kampen.

Han synes forestillingen gutta hadde vist ute på isen var så absolutt godkjent.

— I dag viser vi en veldig god fightervilje og vi ofrer oss for drakta. Det var fantastisk å se hvor mye vi ga av oss selv i denne kampen. Nå er jeg egentlig bare stolt av den prestasjonen vi gjør, skryter Elverud.

Han mener å ha sett en bedring i de siste kampene, men fortsatt sliter laget hans med å ta poeng når det trengs.

Sebastian Laborri Christiansen (t.h.) og Jakob Wang Wikstøl hadde et godt grep på Frisk-spillerne i den første perioden.

— Vi sliter akkurat som i fjor med å få de jevne kampene til å vippe vår vei. Det er litt sånn at når vi møter lagene vi skal slå, og da først og fremst Ringerike, sier Elverud.

— Men da spiller vi aldri bra. Jeg skulle gjerne visst hva som skjer når vi møter dem, sier Grüner-treneren.

— Utrolig uheldige med skader

Skader hos blant andre to av klubbens største poengplukkere, Karl Olovsson og Nils Carnbäck, gjorde oppgaven mot Frisk tung.

Frisk-trenerne Jan André Aasland (t.v.) og Simon Stolt Wang hadde mye å tenke på under lørdagens møte med tabelljumbo Grüner.

— Vi er utrolig uheldig med skader denne sesongen. Nå håper jeg snart den trenden stanser, sier Grüner-treneren.

På den lyse siden kan han lørdag melde at de to svenskene snart er tilbake i spill for Løkka-klubben igjen.

Drømmestart for Grüner

Torsdag denne uka spilte Grüner-gutta en helt grei kamp borte mot byrival Vålerenga. Og mot Frisk virket det som om Løkka-laget var svært interessert i å opprettholde det gode inntrykket fra byderbyet.

Det var de sorte og lilla som kom best ute av startblokkene, mens gjestene fra Asker måtte ha et overtallsspill for i det hele tatt få et skudd på mål i starten av perioden.

Entusiasmen i hjemmelaget skulle føre til at de raskt kunne ta en tomåls ledelse etter at både Lars Erik Francke-Enersen og Jussi Tammela scoret før perioden var halvspilt.

Frisk-spillerne derimot skulle misbruke enda en overtallsmulighet i jakten på å overliste Grüner-keeper Linden Marshall.

Comeback fra Frisk

Etter å ha spilt det som kanskje var deres beste periode så langt i sesongen, var hjemmelaget også interesserte i å være offensive i starten av den andre perioden.

Men det kunne se ut som at Frisk-spillerne hadde fått seg en skyllebøtte i garderoben. Også gutta fra vest for hovedstaden var nå klare til å være med i kampen igjen.

Tidligere Vålerenga-spiller Sander Frøberg stod bak det meste av sjansene Grüner produserte lørdag.

Etterhvert skulle kraften i gjestens spill presse hjemmelaget tilbake i egen sone, men det skulle ta tid før de skulle få uttelling i målprotokollen.

Først da Grüners Sander Frøberg etter 13 minutter må en tur i fryseboksen, kan gjestene få en redusering ved Thomas Valkvæ Olsen.

Og to og et halvt minutt før perioden er lagene like langt etter en scoring fra Magnus Geheb.

Frisk avgjorde til slutt

Etterhvert skulle hjemmelaget likne litt mer på seg selv igjen, og det så lenge ut til at kampen skulle gå til spilleforlengelse. Det var før Frisks Hampus Gustavsson nesten rett fra dropp kunne sette inn seiersmålet åtte minutter før slutt.

Der og da var det en ganske fortvila Grüner-gjeng som måtte innse at det heller ikke lørdag ble tre poeng. Innsatsen derimot var det ingen ting å si på.

Grüner - Frisk 2 - 3 (2-0,0-2,0-1)

Grüner ishall, 267 tilskuere. Hoveddommere: Robin André Berg / Petter Bjerkan Bakken

1.per: 1-0 (08.39) Lars Erik Francke-Enersen (Sander Frøberg) 2-0 (11.18) Jussi Tammela (Frøberg / Charlie Björlin)

2.per: 2-1 (33.26) Thomas Valkvæ Olsen (Felix Girard / Mats Frøshaug) 2-2 (37.13) Magnus Geheb (Mikkel Christiansen)

3.per: 2-3 (52.41) Hampus Gustafsson (Girard)

Utvisninger: GRÜ: 5x2 + 1x5min FRI: 3x2, 1x5 og 1x20min