Rolf Thomas Aastad (14) og Grüner tok ledelsen i byderbyet mot MS Det holdt desverre ikke helt inn.

Sjansesløsing og ineffektivitet kostet Grüner dyrt i byderbyet mot MS

Grüner klarte ikke å utnytte flere overtallsmuligheter og tapte byderbyet mot MS torsdag. — Vi må bli bedre i overtall, sier hovedtrener Morten Elverud.

Etter tolv dagers kamppause i Fjordkraftligaen ble pucken igjen droppet torsdag. Byderbyet mellom Grüner og Manglerud ble spennende og tett, men hjemmelagets manglede uttelling i overtallsspillet førte til at Løkka-klubben gikk på et surt 6-3-tap hjemme på Dælenenga.

— Det er surt å tape en kamp som dette. Her har vi alle muligheter til å ta hjem seieren og så roter vi det bare bort, sier Grüner-forward Håvard Salsten til VårtOslo etter kampslutt.

Overtallsspill under enhver kritikk

Store deler av kampen var de lilla og sorte fra Dælenenga bedre enn, eller like gode som, gjestene fra drabantbyen Mangerud. Den store forskjellen kom når hjemmelaget hadde flere spillere enn motstanderen på isen. Da stoppet det helt opp.

— Ved to anledninger har vi to spillere mer på isen enn motstanderen. Da skal du score. Overtallsspillet vårt i dag er ikke bra i det hele tatt, sukker hovedtrener Morten Elverud.

MS-spillerne kunne juble etter seier i torsdagens byderby mot Grüner.

Også forrige sesong slet Grüner-spillerne i overtall i starten på sesongen. Da bedret det seg utover vinteren og våren.

— Vi klarte å finne en løsning på problemene i fjor. Det er vi nødt til å finne raskt i år også, mener Elverud.

Store skadeproblemer

Den intense sesongstarten har ført til et hardkjør på Grüner-spillerne, og med en fra før tynn stall har de siste ukenes skader på flere nøkkelspillere ført til store utfordringer for Grüner-trenerene. Det å komponere et slagkraftig lag har ikke vært lett. Før kveldens kamp hadde han i tillegg bare fem backer tilgjengelig for match.

— Vi sliter med skader og det blir mye spilletid på de som er igjen. Jeg føler likevel at vi har en bred stall og at vi slår godt fra oss, sier Håvard Salsten.

Han føler lagkameratene gjorde en heltemodig innsats til tross for tapet.

— Vi er fullt på høyde med MS i store deler av kampen. Det er det trist at egne feil gjør at vi taper, mener han.

Frisk start

Etter å ha virket trøtte og tunge før den tolvdagers lange kamppausen, var det stor interesse for hvordan Grüner-laget ville framstå ute på isen. Og klubben har tydeligvis hatt godt av den lille pausen fra seriespill. Fra første dropp var hjemmelaget i angrepsposisjon, og etter bare ett minutt fikk hjemmelaget lønn for strevet da Rolf Thomas Aastad setter pucken i mål fra kort hold.

Det ville seg ikke helt for Grüner-spillerne torsdag kveld. Her er det Kristian Kucera (t.h) som er nære på å score.

Etter scoringen bølger spillet fram og tilbake, men hjemmelaget er hakket mer aggressive i presset enn hva vi har sett tidligere i år. Derfor var det skuffende at MS kom tilbake i kampen seks minutter før periodeslutt. Utligningen fra Robin Haglund Mathisen var av det litt heldige slaget.

Hjemmelaget ga derimot ikke opp, og med tretti sekunder igjen av perioden, skulle Grüner-gutta få en velfortjent scoring og ledelse til periodepausen. Slovakiske Kristian Kucera var målscorer.

Tre vonde minutter

Etter å ha tatt ledelsen til første pause, var sjansen for Grüner stor til å øke den ytterligere da de startet den andre perioden med én spiller mer på isen. Laget fra Dælenenga skulle derimot skyte seg selv i foten i overtallsspillet. Svenske Sean-Michel Sunnqvist mister pucken på offensiv blålinje, og Pontus Finstad scorer alene med Grüner-keeper Mikkel Wik.

Bare minuttet etterpå skulle det bli enda vanskeligere for gutta fra hipsterbydelen. Gjestene fra Manglerud kommer alt for lett til i hjemmelagets sone, og veteranen Mats Trygg kan sette inn ledermålet.

Håvard Salsten (20) setter inn utligningen til 3-3 rett før andre periode er over.

Resten av perioden var relativt jevn med gjestene et par hakk hvassere en hva de var i den første perioden. Hjemmelaget skullet likevel svare mot slutten av perioden, og med én mann mer på isen kan unggutten Håvard Salsten sette pucken bak landslagskeeper Lars Haugen i overtallspill.

Dermed går lagene til andre pause på stillingen 3-3.

Misbruker en stor mulighet

Etter en god avslutning på den andre perioden og muligheten til å spille ett minutt med to spillere på banen i begynnelsen av den tredje, hadde hjemmelaget en kjempesjanse til å gå fra i målprotokollen. Det ville seg dog ikke, til tross for flere gode sjanser holdt MS-keeper Haugen buret rent.

Og etter en slik forspilt mulighet var det litt som om lufta gikk ut av hjemmelaget og kanskje ble de, grunnet mange skader, slitne i tillegg. Dermed brukte gjestene muligheten til å gå fra i målprotokollen med to kjappe scoringer. Først var det Blake Christensen og så nok en gang Robin Haglund Mathisen som fant veien til nettmaskene. Begge målene virket relativt enkle.

Grüner skapte store sjanser i spill fem-mot-tre på slutten av kampen, men pucken ville ikke inn bak MS-keeper Lars Haugen.

— Keeperen vår har så absolutt ingen god dag i dag, innrømmer hovedtrener Morten Elverud.

Og helt på tampen, etter at Grüner nok en gang ikke har maktet å score med to spillere mer på isen, kan Joachim Hermansen fastsette sluttresultatet til 6-3 for gjestene fra Manglerud.

Grüners beste spiller: Håvard Salsten