– Vi setter pris på at Grünerløkka har denne typen kulturarrangement, med store artister og stort rigg, sier Helge Flø Kvamsås, leder i Grünerløkka AP.
– Vi setter pris på at Grünerløkka har denne typen kulturarrangement, med store artister og stort rigg, sier Helge Flø Kvamsås, leder i Grünerløkka AP.

Grünerløkka Arbeiderparti støtter Piknik i parken. Dermed går det mot festival også neste år

– Vi vet at Sofienbergparken fungerer som hage og er viktig for mange naboer. Vi har forståelse for innvendingene, sier leder av Grünerløkka Arbeiderparti.

Publisert

Bydelsutvalget i bydel Grünerløkka er polarisert rundt spørsmålet om festival eller ikke. Men nå har MDG og AP gått inn for at det skal bli Piknik i Parken neste sommer, og da er det bare en stemme unna flertall for festivalen i bydelsutvalget.

– Nå ser det ut som om det kan bli flertall for festival også neste år, og det er vi veldig glade for. Grünerløkka er Oslos kulturbydel, og Piknik i Parken er blitt et viktig bidrag som forsterker denne identiteten, mener leder av bydelsutvalget Geir Storli Jensen (MDG).

Tok var på parken

På torsdag avgjøres saken i bydelsutvalget. I forkant har det lokale AP-laget endt opp med å støtte festivalen.

– Vi setter pris på at Grünerløkka har denne typen kulturarrangement, med store artister og stort rigg, selv om det er kommersielt. Mange synes det er kult at det skjer sånne ting på Løkka.

– Erfaringene fra årets arrangement var såpass gode at vi ønsker å holde det også til neste år. Vi la merke til at Piknik i Parken tok godt vare på Sofienbergparken og holdt støyen nede. I tillegg ønsker vi å ta vare på det lokale næringslivet, sier Helge Flø Kvamsås, leder i Grünerløkka AP.

Leieinntekter til beboerne

Beslutningen fra Grünerløkka AP kommer selv om både Eldrerådet og enkelte naboer er imot at festivalen skal avholdes igjen.

– Vi vet at Sofienbergparken fungerer som hage og er viktig for mange naboer. Vi har forståelse for innvendingene, sier Kvamsås.

Arbeiderpartiet mener derfor at leieinntektene fra arrangementet skal komme beboerne rundt parken til gode. Det kan skje gjennom opparbeiding av grøntarealer, midler til frivillighet og eller nabolagstiltak, ifølge Kvamsås.

Sier nei til fire år

AP på Grünerløkka har også sagt nei til festivalens søknad om en opsjon på fire års leie. Piknik i Parken får foreløpig bare ja til å avholde festival neste sommer.

– Vi så at festivalen leverte parken tilbake i god stand og sperret av parken i minst mulig grad under festivalen. Det er positivt at festivalen samarbeider med Visit Løkka om en handlegate inne på området. Det tjener også næringslivet lokalt at folk reiser videre til de lokale utestedene når festivalen stenger for kvelden.

Kvamsås bor selv ikke i nabolaget, men nærmere Vulkan. – Min egen opplevelse av festivalen er ikke så sterk, verken i den ene eller andre retningen, men jeg synes det er fint at bydelen har et mangfoldig kulturtilbud, sier han.

Powered by Labrador CMS