Gruppe får omvisning i byens gatekunst i Brenneriveien.

Ny urban vandring viser Oslos beste gatekunst og graffiti

Munchmuseet er på flyttefot, men to gatekunstentusiaster har satt seg som mål å gi Osloborgere og besøkende en ny grunn til å besøke Tøyen og indre Oslo øst.

Publisert

Viktor Gjengaar, primus motor bak Tøyen utegalleri, og kunstner James Finucane har samlet seg for å dele deres kunnskap om noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.

Lørdagsturene starter utenfor Tøyens barnebibliotek og ender opp i Brenneriveien via Grønland og Akerselva. Den to timer lange reisen tar for seg både store og små kunstverk, fra Tøyens storformat veggmalerier til kjent graffiti og bortgjemte skulpturer langs elvebredden.

Viktor Gjengaar forteller om dette verket av Pastel, i Ringveien 1 på Tøyen.

Vil øke kunnskapen om Oslos gatekunst

I tillegg til det ypperste innen samtidsmuralisme vil turen by på mindre kjente verker av internasjonalt ledende gatekunstnere, som Christian Guémy (bedre kjent som C215). De er også innom en rekke verker av lokale og norske kunstnere, som John Arne Sæterøy (Jason), Fadlabi og Steffen Kverneland og Monica Tollnes sin hyllest til Edvard Munch, malt i 2015.

Kunstkjennerne byr på historier fra tilblivelsen av noen av Oslos mest ikoniske kunstverk i offentlige rom og diskuterer noen av de større problemstillingene knyttet til gatekunst og graffiti.

Trykk på pilene øverst på sidene av fotoet under, så ser du hele bildeserien.

Fadlabi ved Sørli park i Jens Bjelkes gate 62. Foto: Espen Monserud
Isaac Cordal under Hausmannsgata bro. Foto: Espen Monserud
John Arne Sæterøy (Jason) i Kolstadgata 15. Foto: Espen Monserud
Phlegm i Brenneriveien. Foto: Espen Monserud
Diana Kinnerød i Gruegata. Foto: Espen Monserud
Alice Pasquini i Nedre gate 3. Foto: Espen Monserud
Rustam Qbic i Gruegata. Foto: Espen Monserud

– De guidede turene er det første steget i en langtidsplan for å forbedre forholdene for produksjon og opplevelse av gatekunst og graffiti i Oslo. Ved å tilby morsomme og informative fotturer, er vårt mål er å nå dem som foretrekker å se på kunst utenom tradisjonelle museer eller gallerier, forteller Gjengaar og Finucane.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS