Paulus sykehjem på Grunerløkka er også rammet av korona.
Paulus sykehjem på Grunerløkka er også rammet av korona.

Koronasmittet beboer døde på Paulus sykehjem

En koronasmittet beboer ved Paulus sykehjem døde torsdag 18. juni. Det er ikke flere beboere på sykehjemmet som er syke med covid-19.

Publisert Sist oppdatert

Furusethjemmet er per fredag det eneste sykehjemmet i Oslo med covid-19-syke beboere. Her er det nå innført et midlertidig besøksforbud til og med mandag.

Ifølge kommunen har en medarbeider på dette sykehjemmet testet positivt det siste døgnet, og det er nå fire beboere og fem medarbeidere som er smittet av koronaviruset.

Smitte hos 20 ansatte

– Det er fortsatt smitte i samfunnet, og våre medarbeidere utsettes for smitterisiko på tross av at de fleste lever svært begrensede liv for ikke å bli smittet. De siste ukene har vi oppdaget smitte hos 20 medarbeidere fordelt på tolv sykehjem. I samme periode har fem beboere på to sykehjem blitt smittet, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i en pressemelding.

– Det viser viktigheten av å teste alle med indikasjoner på smitte. Samtidig er vi bekymret for at medarbeidere har så små symptomer at de ikke merker det selv, og dermed ikke fanges opp av testkriteriene, sier Jagmann.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.