Frode Skaren, også kjent som Uglylogo trives utmerket med å lage gatekunst på Grünerløkka.
Frode Skaren, også kjent som Uglylogo trives utmerket med å lage gatekunst på Grünerløkka.

Løkka-lykke feirer Grünerløkkas identitet og veien ut av lock-down med gatekunstfestival

Uglylogo maler kjeksen i Gøteborggata som har mistet iskulene sine i varmen.– Jeg tenkte jeg ville lage noe for barn, noe morsomt, og uten noe større politisk budskap bak.

Publisert

For å markere Grünerløkkas identitet, og for å feire veien ut av lock-down og inn i de lange lyse sommernetter arrangerer Street Art Oslo og Løkka Gårdeierforening gatekunstfestivalen Løkkalykke i dagene 21. til 27. juni.

Det arrangeres workshops og guidede turer. I tillegg har tolv kunstnere blitt invitert til å lage kunstverk på Grünerløkka.

I dag møtte vi en av kunsterne midt i den kreative prosessen.

Det er is på veggen

To jenter i tidlig skolealder er på vei opp Gøteborggata.

– Se der, det er en is på veggen, sier den ene, men den andre er ikke enig, og mener det er en pizza.

Sitronisen og pistasjen har rømt fra kjeksen. Kjeksen er sur.
Sitronisen og pistasjen har rømt fra kjeksen. Kjeksen er sur.

Det er kunstner Frode Skaren (39), aka Uglylogo, som lager en illustrasjon på veggen. Han hører kommentarene, og nyter det. Han regner seg som illustratør, mer enn gatekunstner.

Oppgaven her på gatekunstfestivalen Løkkalykke fikk han etter å ha samarbeidet med Oslo Street Art om en større illustrasjonsoppgave på A-hus.

Oslofolk har stiftet bekjentskap med Uglylogos illustrasjoner tidligere også. Uglylogo er kunstneren bak den blå katten som hviler lett henslengt utenfor Pets St. Hanshaugen i Dalsbergstien ved Bislett.

Ville lage noe for de minste

– Jeg tenkte jeg ville lage noe for barn, noe morsomt, og uten noe større politisk budskap bak. Dette er en kule-is. Kjeksen står igjen. Sitroniskula og pistasjen har rømt ned på bakken og forsvunnet, sier han.

På den andre siden av Sofienbergparken, nede ved Sofienberggata, kikker en skøyeraktig og litt varm pistasjkule frem på et hjørne.

Den perfekte plassen

Uglylogo har allerede gjort ferdig nesten hele bildet av pistasjen.

– Jeg fikk velge hvor jeg ville lage en illustrasjon her, og akkurat på dette hjørnet er det perfekt. Siden kommer også sitroniskula på plass. Den blir å finne oppe ved Kiwi i Gøteborggata, sier han.

Et perfekt gjemmested for en pistasj på rømmen, mente Uglylogo.
Et perfekt gjemmested for en pistasj på rømmen, mente Uglylogo.

– Jeg føler ofte en trang til å kikke meg over skulderen der jeg står og maler. Det er ingen av publikum som vet at vi har lov til å male på veggen. Det minner meg litt om yngre dager, sier Kvinesdalingen.

Powered by Labrador CMS