Svenske Karl Olovsson (t.v) og finske Jussi Tammela er klare gor en hockeysesong på Grünerløkka.
Svenske Karl Olovsson (t.v) og finske Jussi Tammela er klare gor en hockeysesong på Grünerløkka.

Finske Jussi (23) og svenske Karl (27) skal øke Grüner hockeys målproduksjon

De har slitt med å finne en skikkelig måltyv de siste sesongene. Nå håper Grüner at svenske Karl Olovsson (27) eller finske Jussi Tammela (23) kan være løsningen.

Publisert

Med kun en drøy måned igjen til første puck droppes i ishockeyens Fjordkraftliga, er de aller fleste lagene i norsk hockeys øverste divisjon i ferd med å komplettere spillerstallen foran sesongen.

Sånn er også situasjonen hos Grüner hockey, som i sommer har vært aktive på overgangsmarkedet, før deres fjerde sesong i norsk hockeys toppsjikt på rad.

Har slitt med å score mål

De siste sesongene har vært en hard kamp for å overleve i toppen for den lille bydelsklubben, men selv om de hver sesong har blitt dømt nord og ned før sesongen har startet, har de overlevd. I fjor var det dog med et nødskrik, etter et uavgjort resultat mot byrival Manglerud Star i sesongens siste kvalikkamp.

En av utfordringene Løkka-klubben har slitt med er å score nok mål til å avgjøre jevne og tette kamper. Nå håper klubben at de skal ha funnet måljegerne de leter etter, og at både svenske Karl Olovsson, som kommer fra Troja-Ljungby i svenskenes nest øverste divisjon, og finske Jussi Tammela, skal kunne vippe jevne kamper i de lilla og sortes favør.

Spesielt spennende er kanskje 23-årige Tammela, som forrige sesong noterte seg for hele 45 poeng i JokP i den finske Mestlis-ligaen.

— Jussi har et godt skudd, god fysikk og god bevegelighet. Han kommer til klubben med gode skussmål fra våre finske kontakter, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen, til VårtOslo.

— En spillertype vi har sett etter

Tammela skal ikke bli alene om å styrke Grüner-laget offensivt. Tidligere denne uken hentet Larsen også svenske Olovsson til klubben fra nest øverste nivå i svensk hockey.

— Karl er en spillertype vi har sett etter i vår lagbygging, og det er godt at han nå er klar for kommende sesong, sier Grüner-sjefen.

Han beskriver 27-åringen som en bra toveis center, og som en hardtarbeidende spillefordeler med god fysikk.

Lovende back fra USA til Løkka

Også defensivt har Grüner-laget styrket seg i løpet av sommeren, og en viktig brikke her vil nok den kommende sesongen bli den 20 år gamle siddisen Julius Kvandal.

Julius Kvandal.
Julius Kvandal.

Etter å ha trått sine barnesko hos Stavangers Oilers, har unggutten de to siste sesongene spilt for New England Wolves i den amerikanske Eastern Hockey League (EHL). Der ble han etter fjorårets sesong kåret til ligaens beste back.

— Julius er en spennende signering som vi gleder oss til å matche inn i Fjordkraftligaen, avslutter Trond-Erik Larsen.

Powered by Labrador CMS