Grüner-spillerne kunne til slutt juble etter å ha sikret plassen i Fjordkraftligaen i år. Nå satser de hardt på å nå sluttspillet kommende sesong.
Grüner-spillerne kunne til slutt juble etter å ha sikret plassen i Fjordkraftligaen i år. Nå satser de hardt på å nå sluttspillet kommende sesong.

På Jordal krangler de så busta fyker. I Grünerhallen er lagbyggingen for neste sesong godt i gang

Etter for tredje gang på rad å ha ovelevd i norsk hockeys elitesjikt, sikter Grüner mot en ny sesong med ønske om å nå sluttspillet. — Vi skal satse ungt og norsk også denne gang, sier daglig leder Trond-Erik Larsen.

Publisert

Akkurat som de to foregående sesongene, ble fjorårets litt amputerte hocekysesong en berg- og dalbane for Grüner-spillerne. Etter en god åpning på sesongen, hvor det så ut til at målet om å nå sluttspillet kunne bli en realitet, falt laget litt sammen mot slutten.

Dermed ble det dramatisk i siste kvalifiseringskamp mot byrival Manglerud Star. Etter å ha ligget under med to mål etter to perioder, klarte gutta fra Dælenenga likevel å berge plassen med en skikkelig sluttspurt.

Dermed blir det nok en sesong på øverste hylle for gutta i lilla og sort.

Skal satse ungt og lokalt

I Grünerhallen er det lite som minner om at det planlegges for neste sesong om dagen. Ute i hallen er isen borte, og banedekket er overtatt av skoleelever som har eksamen.

I sitt lille krypinn i overkant av hovedtribunen, er det likevel ishockey og ikke eksamensresultater som opptar daglig leder Trond-Erik Larsen.

— Vi har en målsetting om å kunne komme blant de åtte beste, men det viktigste er at vi stadig utvikler oss og bygger et bedre og bedre lag med de begrensede økonomiske ressursene vi har, sier han til VårtOslo.

Kevin Berg (t,v) blir Grüner-spiller kommende sesong.
Kevin Berg (t,v) blir Grüner-spiller kommende sesong.

Fjorårets sesong ble poengmessig den beste sesongen klubben har hatt i løpet av de tre årene de har spist kirsebær med de virkelig store hockeykanonene.

Nå ligger fokus på å byge et lag som kan ta utviklingen videre.

— Vi er fortsatt litt i startfasen av lagbyggingen for neste sesong, men vi har et håp om å kunne beholde kjernen fra i fjor. Vi hadde seriens yngste lag i fjor, og det er en tankegang vi ønsker å fortsette. Vi skal fortsatt ha et fokus på unge og lokale spillere, sier Grüner-sjefen.

Styrker det defensive

Selv om det ennå er tidlig, har jakten på forsterkninger til laget på Løkka startet. I løpet av den siste uka har det spesielt blitt lansert defensive forsterkninger.

Klubben har en siste tida sikret seg backparet Kevin Berg og Lars Erik Francke-Enersen fra førstedivisjonsklubben Lørenskog. I tillegg er unggutten Jakob Wikstøl signert fra byrival Vålerenga, og fjorårets visekaptein og årets spiller Joachim Sommer Nielsen har signert ny kontrakt.

Fjorårets beste Grüner-spiller, Joachim Sommer Nielsen, er klar for en ny sesong for Løkka-klubben
Fjorårets beste Grüner-spiller, Joachim Sommer Nielsen, er klar for en ny sesong for Løkka-klubben

På keeperplass skjer det endringer. Etter én sesong i Grüner-drakt, har den franske landslagsmålvakten Quentin Papillon returnert hjem til Frankrike. Han blir etter alle solemerker erstattet av en ung og talentfull kanadier med bakgrunn fra den amerikanske ligaen AHL.

På forward-plassene har det til nå skjedd mindre, men i løpet av den siste tiden har viktige spillere som Tim Robin Johnsgård, Sander Frøberg og Nicolai Eliessen signert kontrakt også for neste sesong.

— Om et par uker tror jeg troppen for neste sesong virkelig begynner å ta form, sier Trond-Erik Larsen.

Håper på bedre støtte utenfor isen

Som en liten klubb med et lite budsjett, er det vanskelig for Grüner både å knytte til seg de store toppspillerne og å få de store publikumsmassene inn i Grünerhallen. Etter to vanskelige år med korona og lite publikum, håper klubben å få folk tilbake på tribunen.

— Vi skal satse ungt og lokalt, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen.
— Vi skal satse ungt og lokalt, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen.

— Vi skal jobbe for å få opp interessen for hockey på Grünerløkka, og håper at flere vil finne veien til hjemmekampene våre denne sesongen, sier den daglige lederen

Også når det gjelder det lokale næringslivet kunne han tenkt seg større støtte.

— Vi håper det er flere som vil være med å skape et skikkelig hockeylag her på Grunerløkka. Vi er åpne for å snakke med alle som vil støtte oss økonomisk, avslutter Larsen.

Powered by Labrador CMS