Simen Nielsen og Grüner var nærme å ta alle tre poengene fra Storhamar torsdag kveld.

Grüner forbanna etter overtidstap mot Storhamar. — Matchvinneren burde vært sendt av isen, sier treneren

Storhamar avgjorde i spillerforlengelse mot Grüner torsdag kveld, men seiersmålet var kontroversielt. — Matchvinneren skulle aldri vært på banen etter en stygg takling, mener trener Morten Elverud.

Etter å ha tatt en uventet seier over Lillehammer forrige gang pucken be droppet i Grüner ishall, var det torsdag kveld klart for besøk fra det andre laget fra Mjøsas bredder. Storhamar har slitt uventet mye denne sesongen, men dro til slutt i land seieren etter spilleforlengelse.

— Jeg fatter ikke hvordan han som avgjør matchen er på isen etter den stygge taklinga helt i slutten av andre periode, sier Grüner-trener Morten Elverud.

— Burde vært matchstraff

Episoden Elverud snakker om, skjedde helt på tampen av andre periode. Da satte matchvinner Samuel Slem inn en stygg hodetakling på Grüners Vetle Salsten. Resultatet ble fem minutter i fryseboksen.

Gruner-trener Morten Everud (t.v) mener Storhamars matchvinner ikke skulel vært på isen i spilleforlengelsen.

— Jeg trodde slike taklinger skulle straffes med matchstraff og videodømming senere. Det er likevel tydeligvis ikke alltid tilfellet, sier en tydelig irritert Elverud.

Hadde Solem ikke vært på banen, kunne kampen fort fått et annet utfall. Seiersmålet hans var nemlig et lekkert soloraid.

Salsten fornøyd med poeng med gamleklubben

Før sesongen byttet Vetle Salsten Storhamars blå og gule drakt med Grüners sorte og lilla. Etter dagens kamp var han både fornøyd og skuffet om hverandre.

— Det var deilig å slå Storhamar, men jeg føler vi kunne vunnet denne kampen, sier han.

Kampen i seg selv skulle egentlig ikke vært spilt i dag. Grüner skulle ha spilt borte mot Manglerud, men koronasmitten sørget for en endring i kampoppsettet i siste sekund.

— Det er ganske merkelig å ikke vite hvem du skal spille mot neste gang. Det gir litt spenning i hverdagen, smiler Salsten.

Store skadeproblemer hos begge lag

Det er ikke bare koronaepidemien, som skaper problemer for Fjordkraftligaen om dagen. Også skader på spillere begynner etter hvert å bli en stor utfordring. Til dagens kamp manglet både hjemme- og bortelaget viktige spillere.

Når du ikke scorrer her vinner du heller ikke hockeykamper. Sorhamars Victor Kokman, stopper Grüners Sean-Michel Sunnqvist fra kloss hold.

Størst var skadekrisa kanskje hos hjemmelaget, som til kveldens kamp bare kunne stille med fem backer mot normalt syv eller åtte. Det betydde at det ble svært mye istid på nøkkelspillere som Petter Birkheim og Charlie Björlin.

Heller ikke Storhamar stilte med sitt beste mannskap. Hamar-laget hadde 8-9 spillere borte med karantene og skader.

Sjeldent svakt fra Storhamar

Både historisk, og i denne sesongen, skulle kveldens kamp vært en klar seier til Storhamar, men hamarsingene startet kampen nølende og svakt. I stedet var det hjemmelaget som tok kommandoen fra start. De skapte flere sjanser i løpet av det første drøye minuttet.

Sjelden eller aldri har vi vel sett et svakere Storhamar-lag enn i de første ti minuttene av kveldens kamp.

Uttelling skulle det også bli da Storhamar får en utvisning etter knappe to minutters spill. Da kan Tim Robin Johnsgård fortsette hjemmelagets positive trend i overtallsspillet og sette inn ledermålet. Etter scoringen fortsetter hjemmelaget å presse gjestene, og det er smått umulig at Simen Nielsen ikke klarer å øke ledelsen til 2-0 bare minutter senere.

Grüner-spillerne jubler etter å ha tatt ledelsen 1-0.

Bommen til Nielsen ser ut til å gi gjestene litt av selvtilliten tilbake og de gule fra Mjøsas bredder kommer mer og mer inn i kampen. Direkte ufortjent er det derfor ikke at gjestene utligner i overtall ved Mikael Zettergren etter vel tolv minutter.

Gjestene får rett etter scoringen nok en sjanse til å spille i overtall. Grüners Peter Birkheim pådrar seg sin andre utvisning på rad. Denne gang lykkes det ikke Storhamar å få pucken i mål, og perioden ender uavgjort.

Grüner tilbake til gamle synder

Etter å ha spilt en god første periode, måtte Grüner-gutta starte den andre i undertall. Utvisningen rir de av, men rett etterpå svikter det defensivt. Gjestene går opp i en noe ufortjent tidlig ledelse etter scoring av Mats Mostue.

Etter scoringen er det klart at Storhamar helt klart har fått beskjed om å heve spillet betraktelig. Sakte men sikkert tar hamarsingene over kampen, mens Grüner faller tilbake til gamle synder og spiller en elendig periode i nok en kamp.

Gjestene går til siste periodepause med en ettmåls ledelse.

Tap på overtid

Etter de siste sekundene i andre periode, som inneholdt slåsskamp og matchstraff til begge lag, ble starten på den tredje perioden ganske kaotisk. Likevel var det hjemmelaget som best tok vare på sjansen ved å spille i overtall, og Marius Carho Hansen kunne etterhvert utligne til 2-2.

Grüner var stadig farlig frampå i den siste perioden, men seier ble det ikke. er er det Tim Robin Johnsgård som skaper problemer for Storhamar-forsvaret.

Derfra og ut ble den tredje perioden ganske lik den første, med et hjemmelag som evnet å presse hockeystorebror Storhamar. Noen flere mål skulle det derimot ikke komme i vanlig spilletid, og i spilleforlengelsen kunne altså Storhamar ta hjem seieren.

Grüner - Storhamar = 2-3 etter spilleforlengelse (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

Grüner ishall

Hoveddommere: Christian Bo Persson / Stian Andre Holter Barstad

1.per: 1-0 02:42 Tim Robin Johnsgård (William Mäkinen / Simen Nielsen) 1-1 12:42 Mikael Zettergren (Simen Edvardsen / Jacob Noer)

2.per: 1-2 20:46 Mats Mostue (Eirik Salsten / Edvardsen)

3.per: 2-2 43:08 Marius Carho Hansen ( Nielsen / Mäkinen)

S.D: 2-3 60:42 Samuel Solem (Andreas Øksnes

Utvisninger: GRÜ: 4x2 min, 1x5min, 1x20min SIL: 4x2 min,2x5min, 1x20min