Det nytter å stå sammen. Det er Nathalie Karoline Hoaas (til v), Silje-Sofie Skomedal og Jacob Knudsen ved Godt Brød et godt eksempel på. Bakerst står varaordfører Kamzy Gunaratnam (AP) og Svein Frode Pettersbakken fra Fellesforbundet.

De ansatte på Godt brød Grünerløkka truet med streik og vant tariffavtale

I går fikk de organiserte arbeiderne ved Godt Brød på Grünerløkka gjennomslag for kravet om tariffavtale.

Publisert

Fellesforbundet og Godt Brød ble torsdag enige om en tariffavtale, en avtale mellom fagorganisasjonen Fellesforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen NHO om lønns- og arbeidsvilkårene ved bakeren.

Det var på mandag det ble brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiverne og arbeidstakerne hos Riksmeklaren. Dermed varslet Fellesforbundet at 14 av deres medlemmer ved Godt brød Grünerløkka kunne bli tatt ut i streik fra 10. juni.

De ansatte og fagforeningen varslet at de ikke ville gi seg før arbeidsgiveren signerte tariffavtalen.

Streik også i Nydalen

De fleste ansatte på Godt Brød er studenter i deltidsstillinger. – Jeg er imponert over ungdommen som står i frontlinja for et organisert arbeidsliv, sier tillitsvalgt Merethe Solberg fra Fellesforbundet til Magasinet for fagorganiserte.

I fjor streika tilsette på Godt Brød si avdeling i Nydalen for tariffavtale. Også der ga arbeidsgiveren etter. Underveis har det kommet støtteerklæringer fra fagorganiserte landet rundt.

Magasinet for fagorganisert har vært i kontakt med daglig leder Stein Arve Bernes i Godt Brød Grünerløkka. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Det handler om bærekraft

– Jeg heier på de ansatte som sammen jobbet for en tariffavtale - og gratulerer til GODT BRØD som bidrar til et trygt arbeidsliv, sier varaordfører Kamzy Gunaratnam (AP).

– Vi har etter hvert blitt veldig gode til å stille klima- og miljøkrav. Men bærekraft handler ikke bare om klima, men også om solidaritet med andre mennesker. Det er ikke bærekraftig at noen får et uverdig arbeidsliv - derfor bør det oppta oss alle. Dette handler ikke bare om lønn, men trygghet i hverdagen som arbeidstaker, sier hun.

Powered by Labrador CMS