Elvebakken videregående skole var en av flere skoler som ble rammet av dataproblemer midt under eksamen.

Assisterende rektor ved Elvebakken videregående om dataproblemene: – Eksamen i dagens form er ikke gjennomførbar

Det oppsto flere dataproblemer under eksamen for videregående elever onsdag. Tekster ble slettet og regneprogrammet er ute av drift.

Publisert

Utdanningsdirektoratet publiserte onsdag en melding om at det var problemer med både skrive- og regneprogrammene til Mac-brukerne.

Programmene frøs gjentatte ganger gjennom eksamensdagen, melder Aftenposten. Da programmet begynte å virke igjen, var deler av teksten borte.

– Må passe dagens virkelighet

Assisterende rektor og eksamensansvarlig ved Elvebakken videregående skole, Espen Rueness, sier omfanget av eksamenskaoset er større enn det meldingen fra Utdanningsdirektoratet tilsier.

– Nå har jeg jobbet med eksamensavvikling i 20 års tid, og det framstår tydelig for meg at eksamen i dagens form ikke er gjennomførbar, sier han til avisen.

Han er frustrert på vegne av elevene som fikk ødelagt eksamen.

– Når man gang på gang må løpe for å fikse de digitale løsninger, må man gå inn og se på formen og strukturen. Eksamen må få en annen form, som passer til dagens virkelighet.

Nettside med oppgaver krasjet

Det er imidlertid ikke første gang det er dataproblemer under eksamen. I fjor ble tusenvis av elever rammet da Utdanningsdirektoratets nettsider, der elevene måtte logge inn for å laste ned oppgaver, krasjet.

I Møre- og Romsdal oppsto det problemer med internettilgangen, noe som førte til at alle eksamenene i norsk i fylket måtte strykes.



Powered by Labrador CMS