Verneverdige Sophies Minde sett fra sør. Trondheimsveien til høyre.
Verneverdige Sophies Minde sett fra sør. Trondheimsveien til høyre.

Sophies Minde skal igjen bli en perle på Carl Berner

Nye Sophies Minde skal sikre barnehagekapasitet i Bydel Grünerløkka i årene fremover, og bydelshuset skal fungere som et nav for bydelens tjenester.

Publisert

Sophies Minde huset tidligere et sykehus og er de siste årene benyttet som barnehage. De øverste etasjene har stått ledige mens barnehagen har vært i drift, men etter fullført rehabilitering skal hele bygget tas i bruk.

– Dette prosjektet har vi sett frem til å starte opp. Å rehabilitere eksisterende bygg er noe vi vil gjøre mer av i årene som kommer. Det er også viktig for oss å ha aktivitet i lokaler som har stått ledige, som tilfellet er med de øverste etasjene her, sier direktør i Oslobygg, Eli Grimsby.

Bydelshus

Nye Sophies Minde skal sikre barnehagekapasitet i bydel Grünerløkka i årene fremover, og bydelshuset skal fungere som et nav for bydelens tjenester.

I de rehabiliterte lokalene blir det fortsatt barnehage, hvor antall avdelinger økes fra 17 til 20. I tillegg vil de oppgraderte lokalene huse kontorer og bydelsfunksjoner for bydel Grünerløkka. Her blir det helsestasjon, svangerskapskontroll, Oslohjelpa og forsamlingslokaler for bydelens innbyggere.

Sophies Minde sett fra nord.
Sophies Minde sett fra nord.

Det er totalt ca. 13 200 kvadratmeter som skal rehabiliteres. Det verneverdige Sophies Minde-bygget har behov for rehabilitering, både innvendig og utvendig. De fysiske arbeidene med rehabiliteringen starter i august, men Oslobygg er allerede i gang med planleggingen av arbeidet.

Engasjement fra naboene

Uteområdet til eiendommen og Bülow Hanssens plass blir også rustet opp som en del av prosjektet. Det skal etableres ca. 7 100 kvadratmeter med utendørs lekeareal tilhørende barnehagen, og uteområdene skal bli et verdifullt supplement til beboere i området.

Prosjektet har som mål å sertifiseres til «Very Good» i BREEAM-NOR og skal gjennomføres som en utslippsfri byggeplass.

Da planen for bygget var på offentlig høring, kom det inn mange gode innspill fra innbyggere i nabolaget rundt Carl Berners plass. Det vitner om stort engasjement og ikke minst eierskap til et av de mest synlige landemerkene ved en av Oslos travleste trafikk-knutepunkt.

Powered by Labrador CMS