Om Laila Ødegård og Geir Storli Jensen får viljen sin, vil Grüners gate snart være endel av restauranttilbudet på løkka.
Om Laila Ødegård og Geir Storli Jensen får viljen sin, vil Grüners gate snart være endel av restauranttilbudet på løkka.

Vil la restauranter på Løkka benytte gatene for å øke omsetningen etter korona-krisen

— Jeg utfordrer gjerne byrådet til å åpne for å stenge gater, slik at vi kan få større uteserveringer og slik at vi kan hjelpe serveringsbransjen å overleve korona-krisen, sier Geir Storli Jensen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke fremmet MDG forslag i bydelsutvalget på Grünerløkka om tiltak for å gjøre det lettere å drive uteserveringer på Løkka nå som det er masse smittevernkrav. Blant annet foreslår de å stenge Grüners gate nord for Olaf Ryes plass for ordinær trafikk, så uteserveringene der kan utvides. Forslaget ble vedtatt mot Rødts stemme.

— Jeg syns vi midlertidig bør stenge veier for biltrafikk, så vi kan gi mer plass til uteserveringer, fotgjengere og byliv, sier Geir Storli Jensen, fra MDG og leder av bydelsutvalget i bydel Grünerløkka. Vi treffer han på "solstripa", som Grüners gate også kalles.

— Serveringsbransjen er hardt rammet av krisen, og de stedene som nå har åpnet, har kanskje bare plass til så halvparten så mange som de hadde før smitteverntiltakene. Da blir det vanskelig å drive lønnsomt, sier Jensen.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 695
kr 1,90 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 189
kr 2,10 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 75
kr 2,50 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp