Humor uten stopp: Et improshow på 168 timer uten pauser er ikke det letteste å begi seg ut på, men improskuespillere fra humorgruppene Ecstasy Impro og UNKT HHØNT har tatt utfordringen.

Mandag kveld starter denne gjengen et improteater som vil vare i syv døgn nonstop - Det blir verdensrekord

I hele syv døgn skal en gjeng med improskuespillere holde et show som vil gå uten stopp. Publikum kan komme når de selv ønsker til Hausmania Kulturhus for å få med seg improviserte sketsjer og annen moro, noe som også vil bli verdensrekord. — Jeg lurer på om jeg blir gæren, sier skuespiller Tobias (23)

Publisert

Hausmania Kulturhus skal en humorgjeng sette ny verdensrekord i det lengste improshowet noensinne. Gjennom syv døgn, 168 timer, skal tolv personer kjøre på med et humorprogram uten stopp, der publikum kan komme når de selv ønsker.

Programmet er tettpakket med variasjon, gjester og sketsjer med navn som “Nattevakt på Circle K i real time”, “David Googler ting” og “Nakenimpro”. De skal også utspille alle Star Wars og Ringenes Herre filmene fra minne, og komme opp med en egen mafia-serie på stedet.

Video: Petter Terning

Det har vært en lang planlegging for de tolv improskuespillerne, og bare noen timer før showet starter er de fortsatt ikke helt i mål. Alle aktørene har forskjellig tidsplan, der de bytter på å stå på scenen og sove. På spørsmål om de vil få nok søvn er det ingen tvil om hva svaret er.

— Jeg er spent på om jeg kommer til å klikke egentlig, forklarer Ellen Andenæs Sekulic (25). — Men jeg gleder meg til å miste litt kontroll også.

Les også: Trenger du noe å lese på i sommer? Her er oversikten over samtlige av byens 21 lesekiosker

— Jeg tror jeg kommer til å se på tid litt annerledes etter dette, sier Jonas Bern (22).

— Jeg tror ikke helt vi skjønner hva vi skal nå. Det er sju døgn med å være på scenen og sove i kott. Jeg har laget en egen timeplan der jeg vet når jeg kan sove og spise, sier Philip Helgar (24).

Kristian Bakke Kilde (23) sitter med den siste innspurten av planlegging. Det er fortsatt noen timer som skal dekkes.

Setter rekord men fikk ikke tak i Guinness

Det er de to humorkollektivene Ecstasy Impro og UNKT HHØNT som står bak arrangementet. De opptrer oftest på SALT og NIEU-scene, og hele gjengen har aldri vært på Hausmania Kulturhus sammen. De forteller at de startet planleggingen allerede for to år siden, men at ideen om et lengre improshow hadde en varierende respons i gruppa, helt til de skjønte at det ville bli verdens lengste.

De har prøvd å kontakte Guinness uten hell etter at de fant ut hva rekorden var, og at den var mulig å slå.

— Rekorden var i Los Angeles for noen år siden. Det var på 150 timer men med over 600 deltagere. Så vi slår den der vi spiller i 168 timer og er tolv personer, forteller Gustav Lie Gundersen.

Ellen Andenæs Sekulic (25) er også spent på om hun kommer til å møte veggen. — Jeg er ganske avslappet når jeg er med disse personene, men kanskje ikke etter en hel uke, forklarer hun.

Selv om arrangementet har en lengde på en hel uke, er det ingen som angrer foreløpig, selv om de vet at det er lenge å holde på. At det blir morsomt, er det likevel ingen tvil om.

— Jeg håper jeg tør å slippe kontrollen og dumme meg litt ut, og heller angre i ettertid. Jeg kommer til å ha fylleangst i flere uker selv om jeg er edru på scenen, sier Brita Gram Økland (25).

— Gleder meg litt til å se alle på sitt svakeste

Marie Gullteig (21) gleder seg også til å slippe seg løs, og påpeker at den største forskjellen fra et vanlig show blir å ikke kunne dvele ved hva man kunne gjort annerledes.

— Det kan vi ikke nå, for det blir det ikke mye tid til. Men jeg gleder meg litt til å se alle på sitt svakeste, forteller hun.

— Jeg lurer på om jeg kommer til å synes det er gøy hele tiden eller om jeg bare blir gæren. Men jeg tror det kommer til å bli en gøy uke uansett, sier Tobias Kolbjørnsen (23).

Gjengen gleder seg til en uke med absurde sketsjer og improvisert moro. Fra venstre: Brita Gran Økland, Tobias Kolbjørnsen, Jonas Bern, Ellen Andenæs Sekulic, Philip Helgar, Kristian Bakke Kilde, Maria Guldteig, Gustav Lie Gundersen, Erik Goplen & Tevje Espeland på guvet.

Det blir kjempegøy

De anbefaler å komme en gang på begynnelsen av uka og en gang på slutten, samt en gang midt på dagen og en gang på natta noen tilfeldige dager.

— Det kommer til å bli kjempegøy! Men publikum må nok være litt selektive med hva de vil se, ellers tror jeg de også vil bli gærne, forteller Tevje Espeland (22).

Philip Helgar sier han ikke tror de helt skjønner hva de skal begi seg ut på, men at alt det publikum ser vil bli bra, og det som skjer bak scenen får gå som det går.

— Men jeg gleder meg til det som skal skje på scenen. Det tror jeg blir bra uansett, og om det går dårlig kommer det også til å bli gøy, avslutter Helgar.

Showet kommer til å gå fra mandag 1. august kl. 18 til mandag 8. august kl. 18 på Hausmania Kulturhus.

Billetter og program finner du ved å klikke her.

Powered by Labrador CMS