Grüner hockey møter Narvik i den første kampen om å overleve i norsk hockeys toppserie.
Grüner hockey møter Narvik i den første kampen om å overleve i norsk hockeys toppserie.

Grüner unngikk sisteplassen i hockeyserien - møter Narvik i kvalik

Manglerud Stars 3-0 tap for Stjernen "redder" Grüner fra sisteplass i årets hockeyserie. Det ble drabantbylaget som havnet på jumboplassen, mens laget fra Grünerløkka neste helg skal ut i kvalik mot Narvik.

Publisert

Det har vært langt mellom oppturene for Grüner denne sesongen, men lørdag kom nyheten om at Manglerud Star hadde tapt 3-0 hjemme mot Stjernen. Med det resultatet er det umulig for MS å ikke havne sist i årets hockeyserie.

Grüner, som ligger nærmest drabantbylaget, er dermed sikret niendeplassen og begynner kvalikspillet hjemme mot Narvik neste lørdag.

Comet eller Lørenskog?

Lørdagens resultat sikrer at laget fra Dælenenga går inn i det kommende nedrykkssluttspillet som det best seedede laget.

I kvaliksluttspillet møtes de to dårligste lagene fra årets seriespill og seriemester i 1. divisjon, Narvik. I tillegg kommer enten Comet eller Lørenskog, men hvilket av disse lagene som går videre blir ikke klart før til uka.

Kvalifiseringen for deltakelse i neste års Fjordkraftliga spilles som et rent seriespill, hvor lagene møter hverandre hjemme og borte.

De to beste lagene etter ferdigspilt serie kan neste år spille i toppdivisjonen, mens de to dårligste blir 1.divisjonslag.

Powered by Labrador CMS