Kan denne passasjen ved Olav Ryes plass tettes igjen og utnyttes?

Kan det bli et 230 cm bredt kontorlokale i Olav Ryes plass 9 ½

Mellom byggene på oversiden av Olav Ryes plass er det en smal åpning. Nå ønsker en arkitekt å fylle ut glippen med et kontorlokale. – Vi er klar over at vi trenger sympati, sier arkitekt.

Publisert

Det er boligfirmaet RSV Eiendom som eier byggene som står på hver side av glippen, Olav Ryes plass 9 og 10. Blir det et bygg mellom der, kan det eventuelt få adressen Olav Ryes plass 9 ½.

I dag fungerer glippen som en korridor for beboerne til bakgården og for tilgang til søppelcontainerne. Det var Estate nyheter som først omtalte saken.

Olav Ryes plass 9 1/2 til venstre. Til høyre ligger Parkteatret og passasjen ved siden av denne igjen.

230 cm glippe

En lignende fortetting fins 40 meter til høyre, ved Parkteatret. Også her er det en 230 cm glippe som er tettet igjen mellom to bygg.

Parkteatret har klart å utnytte sin lille glippe. De har laget en inngang og bruker tomrommet over til annonsering.

Det er den sørafrikanske arkitekten Christopher Bisset som har kommet opp med ideen og som har tegnet utkastet. I søknadsprosessen overfor plan- og bygningsetaten får han hjelp av arkitektfirmaet Dyvik & Fasting Arkitekter.

Prisgitt velvilje

Bygget ligger i historiske omgivelser og vendt mot parken Olav Ryes plass, så det skal godt gjøres å få gjennomslag for søknaden.

Slik ser arkitekt Bisset for seg at kontorlokalet skal se ut.

«Grunnet byggetomtens iboende utfordringer med tanke på dimensjoner og areal, vil tiltaket nødvendigvis være avhengig av en rekke avvik fra gjeldende bestemmelser og tekniske krav. Tiltaket er slik sett prisgitt at prosjektet er ønsket av kommunen og av plan og bygningsetaten», skriver arkitektfirmaet i en såkalt anmodning om forhåndskonferanse.

En sammenstilling av Olav Ryes plass 9 1/2 som det kan se ut når det eventuelt er klart.

– Vi er klar over at vi trenger sympati fra plan- og bygningsetetan og Byantikvaren for å realisere prosjektet, medgir arkitekt Ole Henrik Hiorth, i Dyvik & Fasting Arkitekter.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS