Christian Omre og Caroline Holtet, og deres to barn, er på plass i Ungarn for å hjelpe både gatehunder og ukrainske flyktninger.
Christian Omre og Caroline Holtet, og deres to barn, er på plass i Ungarn for å hjelpe både gatehunder og ukrainske flyktninger.

Caroline og Christian selger pizza fra egen hage på Rodeløkka. Nå er de i Ungarn for å hjelpe hjemløse hunder, som overskuddet fra pizzasalget går til

Og nabolaget vet å sette pris på pizzaen de får servert. Fredag var samboerparet blant vinnerne av nabolagskåringen «Lokal stjerne».

Publisert

Samboerparet Caroline Holtet og Christian Omre startet takeaway-restauranten Snippen Pizza i fjor sommer. Holtet, utdannet veterinær, hadde tidligere jobbet frivillig i Budapest i Ungarn med hjemløse hunder. Da koronapandemien satte en stopper for å besøke landet, meldte det seg et behov for å bidra på en ny og annen måte.

All den tid Omre er lidenskapelige opptatt av pizzabaking, konkluderte Rodeløkka-paret med at dét kunne være løsningen.

– Caroline har tidligere samlet inn og sendt penger til en veldedig organisasjon som tar hånd om gatehunder i Ungarn. Vi tenkte at å selge pizza fra egen hage til inntekt for en god sak kunne være en fin måte å nå ut til nye givere på, samt at det var noe hyggelig å gjøre for nabolaget, sier Omre.

Kåret til «Lokal stjerne»

I tillegg til utsalgsstedet ved boliggata Snippen, har Holtet og Omre også gått til anskaffelse av et Piaggio Ape-kjøretøy. Med den, og dens pizzaovn på lasteplanet, har de ofte vært å se ved Olaf Ryes plass, blant annet på forskjellige typer av markedsdager som arrangeres.

Snippen Pizza kjennetegnes av en hyggelig atmosfære.
Snippen Pizza kjennetegnes av en hyggelig atmosfære.

– Folk er begeistret for konseptet der man kan komme til en grønn oase på Rodeløkka for å spise pizza sammen med mennesker man ellers ikke ville møtt. At det er noe som fører til at folk samles og kommer i snakk med hverandre, er vi veldig glade for. Vi har selv også blitt godt kjent med naboene og nabolaget på denne måten, sier Omre.

Fra mai til september, tre helger i måneden, holder Snippen Pizza åpent. Overskuddet går til organisasjonen Foundation of Animal Protection in Füzesabony (FapF), som Holtet har vært med på å starte.

Engasjementet deres medførte at de fredag ble kåret til én av to vinnere av «Lokal stjerne», en nabolagskåring som Mills står bak. Til grunn for kåringen ligger et ønske om å hylle unike steder på Grünerløkka.

Hjelper på flere fronter

Ut april måned oppholder samboerne seg, med sine to barn på ti måneder og to og et halvt år, i Ungarn. Ikke bare hjelper de hundene som trenger det, men også mennesker som er del av den store flyktningstrømmen fra Ukraina.

– Det er over fire hundre tusen flyktninger som har kommet til Ungarn på grunn av krigen. FapF bistår også med bur, bånd og dyrefôr. Søndag skal vi være med å dele ut utstyr på et mottakssenter, avslutter Omre.

Powered by Labrador CMS