I midten av juli kunne bymiljøetaten til manges glede annonsere at de har bygget splitter nye, permanente toalettbygg ved Nedre Foss park på Grünerløkka.
Et helt nytt bygg med toaletter er plassert ut ved Nedre Foss park.

Glede og skuffelse over splitter nye toaletter ved Nedre Foss park: «Kjempeflott! Synd det koster penger å bruke byen»

Kommunen har nylig bygget fem nye toaletter ved Nedre Foss park. Det skaper glede blant flere, men ikke alle er like fornøyde. 

Publisert

Om sommeren er det mange drikkeglade mennesker som trives med å sitte ute i sola, med gode venner og noe kaldt i hånda. For mange er dette en essensiell del av å oppleve Oslo om sommeren. 

Men med mye væske i kroppen og ikke mange andre steder å gå enn buskene, er det nok mange som etterlyser flere offentlige toaletter i bybildet. 

I midten av juli kunne bymiljøetaten til manges glede annonsere at de har bygget splitter nye toalettbygg ved Nedre Foss park på Grünerløkka. 

I midten av juli kunne bymiljøetaten til manges glede annonsere at de har bygget splitter nye, permanente toalettbygg ved Nedre Foss park på Grünerløkka.
Det nye bygget har fire toaletter samt et HC-tilpasset toalett.

«Bygget har fire toaletter samt et HC-tilpasset toalett med stellerom», skriver etaten på sin Facebookside

«Flott!»

Parken blir hyppig brukt, spesielt om sommeren. Dette har fått kommentarfeltet til å boble av glede, og mange priser kommunen for å opprette flere toaletter på populære plasser. 

«Flott! Håper det blir flere slike rundt omkring i byen.»

«Få flere slike i byen.»

«Det skjer mye flott i byen nå - takk til bymiljøetaten.»

«Trist at man må betale»

Men ikke alle er like positive. Offentlige toaletter må som regel betales for, og dette splitter nye toalettet er ikke et unntak.

«Veldig trist at man må betale for å bruke toalettene. Da er man jo like langt.» skriver en.

«Kjempeflott! Synd det koster penger å bruke byen.» uttrykker en annen. 

Det har ikke vært mulig å få tak i bymiljøetaten lørdag kveld. I kommentarfeltet svarer de likevel at det er nødvendig med en liten avgift for å bruke toalettene. 

«I en ideell verden er alt gratis og åpent, men det koster mye å både bygge og drifte disse toalettene», svarer bymiljøetaten. 

Aftenposten utførte i 2022 en kartlegging av offentlige toalett i utvalgte nordeuropeiske hovedsteder. Der viste det seg at dekningen var dårligst i Oslo.

Powered by Labrador CMS