Holder gratiskonsert på Prindsen 17. mai: — På lik linje med julehøytiden er 17. mai også veldig sår for mange rusavhengige på gata, sier Torbjørn Gran.
Holder gratiskonsert på Prindsen 17. mai: — På lik linje med julehøytiden er 17. mai også veldig sår for mange rusavhengige på gata, sier Torbjørn Gran.

Torbjørn Gran spiller og inviterer hele Oslos gatemiljø til gratis 17. mai-fest på Prindsen

— 17. mai er ofte en vanskelig dag for folk med rusavengighet, sier Torbjørn Gran. Nå inviterer han, sammen med organisasjonene Gatelangs og Gateengler, til 17. maifeiring og konsert for gatemiljøet hos Prindsen i Storgata.

Publisert

— Jeg lover solid norsk rock`n`roll med låter fra DumDum Boys, DeLillos, Magnus Grønneberg og CC Cowboys og mye, mye mer, sier musikeren Torbjørn Gran til VårtOslo.

Målgruppa for gratisfesten og konserten er Oslos hjemløse og rusavhengige. Feiringen av nasjonaldagen starter klokken 12 på Prindsen mottakssenter i Storgata. Og varer utover ettermiddagen.

— På linje med jula - ganske sårt for mange

— På en dag hvor vi nordmenn stråler av å vise stolthet av vårt land og menger oss i folkefest, er dette en dag som på lik linje med julehøytiden er veldig sår for mange rusavhengige på gata, sier Torbjørn.

Bak 17. maifeiringen på Prindsen står organisasjonene Gateengler og Gatelangs, som lover storstilt feiring med grillmat og altså mye musikk.

Gateengler deler eller ut gratis mat til gatemiljøet året gjennom, og også til andre organisasjoner som jobber mot denne målgruppa.

— Her snakker vi om mennesker som bruker tusenvis av timer, og hundretusenvis av kroner fra egne lommer, for å hjelpe folk som sliter med sin rusavhengighet, sier Torbjørn Gran.

— Sammen kan vi redde et helt liv

Selv er han drivkraften bak Gatelangs, som også samrbeider med andre organisasjoner om å hjelpe hjemløse og rusavhengige.

— "Vi alene kan redde en dag i et liv, men sammen kan vi redde et helt liv", er mottoet vårt, sier Torbjørn.

Med musikk, gitar og sang som hovedvåpen jobber han og Gatelangs direkte inn mot rusavhengige i gatemiljøet, og har de siste to årene delt ut 300.000 kroner til organisasjoner som jobber for bedre livsvilkår for rusavhengige.

— Konkret bidrar vi i Gatelangs med konserter for gatemiljøet på steder de møtes for matutdeling, sosial omgang og i fengsler, forklarer Torbjørn.

I tillegg spiller de konserter for å samle inn penger, som igjen går uavkortet til bruk for å gjøre dagene til rusavhengige bedre.

— Men nå er gitaren stemt og det er fest og feiring av 17. mai som gjelder?

— Ja, og jeg gleder meg! Det blir fint på Prindsen mottakssenter 17. mai. Og absolutt alle er hjertelig velkomne, sier Torbjørn.

  • Hvis du vil vite mer om Gatelangs og Torbjørn finnes det en egen dokumentarfilm lagt ut på YouTube. Hvis du vil se den, kan du klikke HER.
Powered by Labrador CMS