Ytterligere 1 million kroner ble funnet i to leiligheter i Oslo, og 1,2 kilo kokain er beslaglagt i saken.

Politiet etterforsker serbisk nettverk for narkosalg i Oslo

Fem personer tilknyttet et serbisk nettverk er siktet for organisert smugling og salg av narkotika i Norge. Over 10 millioner kroner i kontanter er beslaglagt.

Publisert

Politiet mener gruppen har solgt store mengder narkotika i Oslo i lengre tid, ifølge NRK.

Det var i slutten av august at politiet gikk til pågripelse etter å ha spanet på de antatte gjerningspersonene. En lastebil ble stoppet på en bensinstasjon i Råde, og der beslagla politiet 9,4 millioner kroner.

Kokain på Bjølsen

Ifølge politiet ble kokain oppbevart i en leilighet på Bjølsen, mens penger ble oppbevart i en leilighet på Grünerløkka. En serbisk statsborger mistenkes for å ha vært en såkalt depotholder. Politiet slo til da de mistenkte at penger skulle føres ut av Norge.

Etterforskerne mener serberne i Oslo har kommunisert med det politiet mistenker er en organisator i Serbia.

Ytterligere 1 million kroner ble funnet i to leiligheter i Oslo, og 1,2 kilo kokain er beslaglagt i saken. Politiet mener de kan bevise at denne narkotikaen kommer fra en innførsel av 26 kilo kokain i slutten av mars 2021.

Organisert kriminalitet

Saken etterforskes ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo. De samarbeider med utenlandsk politi. Etterforskerne mener serberne i Oslo har kommunisert med det politiet mistenker er en organisator i Serbia.

– Det er en god del undersøkelser vi ønsker å få gjennomført i de siktedes hjemland, Serbia, men også i andre land, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs til NRK.

Powered by Labrador CMS