Jesper Øhrwall (med gullhjelm) scoret sitt siste mål for Grüner da storebror Vålerenga ble ydmyket 5-1 av laget fra Løkka.
Jesper Øhrwall (med gullhjelm) scoret sitt siste mål for Grüner da storebror Vålerenga ble ydmyket 5-1 av laget fra Løkka.

Grüners poengkonge Jesper Öhrvall går til Manglerud Star

Med 13 mål og 19 assists havnet Jesper Öhrwall øverst på Grüners poengstatistikk etter en korona-avbrutt hockeysesong. Nå forlater den svenske 25-åringen laget på Grünerløkka til fordel for byrival Manglerud Star.

Publisert Sist oppdatert

Fra Løkka til drabantbyen, og det motstandernes tilhengere med skadefryd kaller "garasjen på Manglerud". Det er den nye hockey-hverdagen for svenske Jesper Öhrwall, som forlater Grüner.

— Jeg forventer meg en bra sesong fra oss i Manglerud og jeg ser frem mot å representere et lag som jeg ser kan gå langt i et sluttspill, sier 25-åringen til Manglerud Stars hjemmeside.

Ydmyket Vålerenga 5-1

Jesper Öhrwall scoret 13 mål for Grüner sist sesong, samme antall som lagkamerat Kristian Kucera. Men med 19 assists samlet Öhrwall 32 poeng og ble klubbens poengkonge.

Det aller siste seriemålet poengkongen scoret for Grüner var mot Vålerenga, da laget fra Løkka ydmyket storebror 5-1, i en sesong som ble avbrutt helt på tampen da koronapandemien traff Norge.

Jubel i Grüners garderobe etter 5-1 over Vålerenga. Öhrwall scoret det siste målet for laget fra Grünerløkka.
Jubel i Grüners garderobe etter 5-1 over Vålerenga. Öhrwall scoret det siste målet for laget fra Grünerløkka.

Grüner fortsetter å spille i eliteserien, og dermed kommer de til å møte sin gamle poengkonge når en ny hockey-sesong starter igjen. Oppladningen har vært spesiell, forteller Öhrwall på Manglerud Stars hjemmeside.

— Første året alltid spesielt

— Selvfølgelig er oppladningen til sesongen litt annerledes med tanke på covid-19, men jeg lengter til at sesongen drar i gang og jeg får ta på meg den gule og grønne drakten, sier 25-åringen.

— Jeg tar med meg veldig mye fra mitt første år i Norge. Første året i en liga er alltid litt spesielt, mye spenning men også mange usikkerheter. Det kjennes som en stor fordel for meg å komme tilbake nå til andre sesongen i ligaen og vite hva som gjelder både på og utenfor isen, avslutter Öhrwall.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.