To ganger ble Vålerenga straffet for å ha for mange spillere på isen i kampen mot Sparta. På stillingen 2-2 ble den siste utvisningen skjebnesvanger.

For mange spillere på isen felte Vålerenga sekunder før slutt

19 sekunder før slutt har Sparta en spiller i overtall. Stillingen var 2-2 da Vålerenga pådro seg utvisning på grunn av for mange spillere på isen. Den tabben skulle vise seg å bli skjebnesvanger for oslolaget.

I stedet for en spilleforlengelse med mulighet for i minst ett poeng måtte Vålerenga ta turen hjem fra Sarpsborg med ingenting. Annet enn et surt tap i bagasjen.

Med 19 sekunder igjen og en spiller i overtall scoret Sparta og sikret 3-2 seier. Før det hadde de to lagene fulgt hverandre som skygger. Først til 1-1 og deretter til 2-2.

To ganger med for mange spillere på isen

Rett før den skjebnesvangre utvisningen hadde Vålerenga også spilt to minutter i undertall. Sparta hadde med andre ord nesten fire minutter i overtall, og klarte til slutt å utnytte fordelen.

Også tidligere i sisteperioden ble Vålerenga straffet med en to-minutter for å ha for mange spillere på isen. Den siste utvisningen skulle altså vise seg å gi Sparta seieren 19 sekunder før sluttsignalet gikk.

Kampfakta: Sparta – Vålerenga 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). 50 tilskuere. Mål: 1. periode: 1-0 (11.14) Kristian Jakobsson (Mattias Nilsson, Niklas Roest), 1-1 (18.06) Tobias Lindström (Axel Sundberg, Martin Røymark). 2. periode: 1-2 (28.01) Jørgen Karterud (Villiam Strøm). 3. periode: 2-2 (47.10) Jakobsson (Magnus Nilsen, Nilsson), 3-2 (59.41) Nilsen (Roest, Jakobsson).

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.