Den 35 år gamle mannen sto tiltalt for drapsforsøk, grov mishandling og flere andre mindre straffbare forhold.

Politiet rykket ut for å stanse mann med øks i Storgata. I dag sto 35-åringen tiltalt for drapsforsøk

— Vi har rykket ut til Brugata der en mann har en øks i hånden, var meldingen fra politiet 11. januar i fjor. I dag sto en 35-åring i Oslo tingrett tiltalt for drapsforsøk med øks og to andre alvorlige voldshandlinger.

Publisert

Da politiet kom til Storgata i krysset ved Brugata fredag kveld 19. januar 2019 blødde to menn fra hodet. Den ene av mennene, en 35-åring, var i besittelse av en øks.

Ingen av de to mennene ble alvorlig skadet i slagsmålet.

— Det fremstår som det er disse to personene som har vært i slagsmål. Begge får tilsyn av ambulansepersonell på stedet nå, skrev politiet på Twitter.

Grov mishandling av sovende mann

Begge mennene i økseslagsmålet ble den gang beskrevet som kjenninger av politiet.

Over halvannet år er gått siden den 35 år gamle mannen gikk løs på en annen mann i 50-årene med en øks. I dag startet rettssaken mot 35-åringen.

Han er, i tillegg til drapsforsøk i forbindelse med økseslagsmålet, tiltalt for to andre grove voldshandlinger og flere andre straffbare forhold.

Kun fem dager etter økseslagsmålet skal den 35-åringen ha tatt seg inn i boligen til en annen mann på Galgeberg. Mannen lå og sov i en stol da 35-åringen skal ha gått løs på ham og slått mannen med en gasspistol eller annen gjenstand, heter det i tiltalen.

Tatt med kniv, amfetamin og hasj

Den sovende mannen fikk et kraniebrudd i bakhodet og en mindre hjerneblødning, flere løse tenner, brudd på begge sider av nesen, brudd i høyre hånd samt flere kuttskader i hodet, ansiktet og på den ene fingeren.

Samme dag som angrepet på den sovende mannen på Galgeberg, gikk 35-åringen også løs på en mann i Schweigaards gate. 35-åringen skal ha tatt kvelertak på mannen, dyttet hodet hans mot en murvegg og slått ham flere ganger.

Da politiet innbrakte den 35 år gamle mannen skal han ha slått en politibetjent i brystet to ganger. Han tiltales også for besittelse av kniv, en mindre mengde hasj og amfetamin og for å ha brutt forbud mot å oppsøke en tidligere samboer og deres felles barn.

Powered by Labrador CMS