Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på toppen av Munch før åpningen: — Dette blir veldig stas. Munch skal være for alle i byen vår, sier kulturbyråden.

På toppen av Munch før åpning fredag: - Det blir en folkefest, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal

Kongeparet kommer selvsagt. Og det blir taler og høytidelig stemning. — Men først og fremst er dette en folkefest for alle i byen, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) om åpningen av nye Munch på fredag.

Publisert

Nå er allerede gratisbillettene til åpningen av Munch revet bort. Men kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) har rett i at det er lagt opp til en folkefest.

De aller fleste som kommer til åpningen av Munch er nemlig vanlige oslofolk som sikret seg gratisbillettene etter først til mølla-prinsippet.

Utsolgt åpning, men ledige billetter ut året

— Det blir veldig stas. Munch skal være for alle i byen vår, sa kulturbyråden da han forrige uke orienterte bystyrets kulturpolitikere om åpningen klokka 17 førstkommende fredag.

— Etter åpningsseremonien slippes publikum inn i puljer. Det blir anledning til å både se utstillingene, oppleve ulike musikkinnslag og performance. Det er veldig mye spennende som kommer til å skje, sier Gamal.

Det særegne bygget som skal huse Munch, Lambda, fotografert i grått oktobervær tre dager før åpningen fredag denne uken.

Det er altså ikke mulig å få tak i billetter til selve åpningsdagen fredag. Også resten av helgen er utsolgt, opplyser Munch på sin nettside. Men fortvil ikke - allerede fra 25. oktober og ut året er billetter til Oslos nyeste attraksjon tilgjengelig.

— Kan vise kunst Norge aldri har sett før

Og allerede nå lover Munch å utvide forståelsen av hva et museum er, og åpne opp for helt nye opplevelser og perspektiver.

— I det nye museet vil publikum til enhver tid kunne oppleve høydepunktene i Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere, sier direktør Stein Olav Henrichsen.

Han er opptatt av samlingens betydning som kulturarv, ikke bare for Norge, men for hele verden.

— I Bjørvika kan vi for alvor ta ut potensialet i samlingen vår, og i samarbeid med andre museer kan vi bringe kunst til Norge som aldri har vært vist her før, sier Stein Olav Henrichsen.

Powered by Labrador CMS