— Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Rauand Ismail (MDG)

MDGs Rauand Ismail (23) vil bli Oslos neste ordfører. - Jeg er så glad i byen min

Etter åtte år er det på tide at MDG overtar ordførervervet i Oslo fra SV, mener MDGs Rauand Ismail og Tom Kristian Berger. Begge melder seg til jobben.

Publisert

— Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Rauand Ismail (MDG) til Aftenposten.

Han er i dag bystyrerepresentant, mens Tom Kristian Berger er politisk rådgiver for bystyregruppen til MDG og vara til bystyret.

MDG nest størst på rødgrønn side

— Jeg brenner genuint for denne byen og folkene som bor her og drømmer om å gjøre den grønnere, kulere og bedre å bo i, sier Berger.

Selv om MDG har vært det neste største partiet i byrådet etter Ap i to perioder, har de valgt å gi ordførervervet til SV og Marianne Borgen.

Fylkesleder Sigrid Z. Heiberg i Oslo MDG sier partiet så langt ikke har tatt stilling til om de skal stille med en egen byrådslederkandidat og ordførerkandidat i neste valg.

— Naturlig for MDG å stille

Hun sier partiet har vært fornøyd med Marianne Borgen som ordfører og derfor valgte å gå til valg på henne som ordfører i 2019.

Tom Kristian Berger (MDG) er ukjent for de fleste oslofolk, men er vara til bystyret og aktiv i bydelspolitikken i Gamle Oslo.

— Men nå som hun har sagt at hun gir seg, så er det naturlig for oss å vurdere å stille med en egen kandidat, sier Heiberg.

— Som ordfører har en ganske mye definisjonsmakt, så det tenker jeg er spennende for oss å vurdere, mener hun.

Marianne Borgen (SV) varslet i februar at hun gir seg etter kommunevalget neste år. Hun har da hatt åtte år i ordførerstolen.

Powered by Labrador CMS