— Det er ikke noe som tyder på at bilbrannen på Enerhaugen har noe med batteripakken å gjøre, sier brannvesenet.
— Det er ikke noe som tyder på at bilbrannen på Enerhaugen har noe med batteripakken å gjøre, sier brannvesenet.

Mistenker at elbil i brann på Enerhaugen var påsatt: - Det tok ikke fyr i batteripakken

Brannen i en elbil i Smedgata på Enerhaugen blir nå etterforsket av politiet. — Bilen taues inn for kriminaltekniske undersøkelser. Vi vil også undersøke bilder fra overvåkingskameraer for å finne ut hva som er skjedd, opplyser politiet.

Publisert

En parkert elbil i Smedgata på Enerhaugen begynte å brenne natt til søndag. Brannen ble raskt slokket, men det er mistanke om ildspåsettelse.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.55. Oslo brann- og redningsetat opplyser til NTB at de sendte flere brannbiler til stedet.

— Det har brent under bilen

— Det viste seg å være en elbil som brant, en Hyundai Kona, men det tok ikke fyr i batteripakken. Det er ikke noe som tyder på at denne brannen har noe med batteripakken å gjøre, sier vaktkommandør Ola Klakegg i Oslo brann- og redningsetat.

Ved 1.30-tiden opplyser Oslo-politiet at brannen er slukket, og at observasjoner på stedet gjør at brannvesenet har mistanke om ildspåsettelse.

– Det skyldes blant annet at det har brent under bilen, som sto parkert i Smedgata. Den taues i natt inn for kriminaltekniske undersøkelser, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

— Vi vil også undersøke bilder fra overvåkingskameraer i området for å finne ut hva som er skjedd her. Det kan tidligst skje søndag, sa Olsvoll natt til søndag.

Powered by Labrador CMS