Kapteinsteamet på Vålerengas damelag i håndball fortviler over situasjonen, men forstår klubben. Fra v. Rikke Stenvik, Mina Gulbrandsen og Victoria Birkeland.Foto: Vålerenga håndball
Mer enn gode nok for opprykk. Men klubben har ikke råd: - Kjipt og frustrerende, sier Vålerenga-spillerne
De har ingen rik onkel og sponsorene har foreløpig uteblitt. Vålerengas håndball-damer har havnet i en fortvilende situasjon. De ligger nemlig an til opprykk til 1. divisjon. Men hvis ingen sponser laget, har ikke klubben råd til opprykk.
– Det er en kjip og frustrerende situasjon å stå i. Vi føler at vi har gjort den sportslige jobben så langt.
Mandagens treningsøkt er unnagjort og uttalelsen kommer fra kapteinsteamet på Vålerengas damelag i håndball.
Troikaen består av Rikke Stenvik, Mina Gulbrandsen og Victoria Birkeland.
Mangler 400.000 kroner
De tre er kapteinsteam for det unge, talentfulle og fremadstormende Vålerenga-laget, som ligger an til å rykke opp til nivå to i norsk damehåndball. Eller 1. divisjon, som er den korrekte betegnelsen.
Annonse
Opprykk har vært en drøm for det hardtarbeidende og talentfulle laget gjennom sesongen. Nå er de så nære, så nære. Men opprykket kan glippe uansett hvor godt laget presterer på banen.
I motsetning til de mannlige klubbkameratene på elitenivå i Vålerenga Fotball, er det ingen rik onkel med penger. VIF Håndball sliter også med å vekke sponsorenes interesse.
Den vanskelige økonomiske situasjon preger også spillerne på laget, forteller kapteinstroikaen Rikke, Mina og Victoria.
Spillerne jobber nemlig hardt utenfor banen med å få tak i de 400.000 kronene som trengs for å kunne rykke opp og spille i 1. divisjon neste sesong.
Spillerne må selv jakte penger
– Per dags dato ligger vi på opprykksplass, men i denne situasjonen veier økonomien tyngre enn det sportslige. Dette har ført til at vi har måtte legge ned masse energi og krefter i oppgaver utenfor banen, forteller de tre spillerne til VårtOslo.
Dersom laget ikke klarer å stable på beina 400.000 kroner, må Vålerenga trolig kontakte Håndballforbundet og frasi seg plassen i 1. divisjon. Det kalles å "vegre seg for opprykk" på forbundsspråket.
– Et nøkternt anslag er at det vil koste Vålerenga Håndball cirka 400.000 mer i året å rykke opp, sier Vålerenga Håndballs styremedlem Lotte Grepp Knutsen til VårtOslo.
– Dette er penger vi ikke har per nå, sier hun.
Vil ikke ramme breddesatsing
Grepp Knutsen forklarer at summen blant annet utgjør lisens til Håndballforbundet, høyere reisekostnader, økte utgifter til revisor, dommerkostnader og innleie av noe mer treningstid.
Spillerne på damelaget som er i ferd med å rykke opp, sier de er fullt inneforstått med hvorfor det er slik. Vålerenga Håndball er først og fremst en breddeklubb i indre Oslo øst.
Klubben hverken kan eller vil ramme det viktige integrerings- og barne- og ungdomsarbeidet som drives i aldersbestemte klasser.
I en bydel med tildels store levekårsforskjeller og mange sårbare barn og unge, er VIF Håndball en viktig aktør for å gi et meningsfullt og trygt fritidstilbud.
Har startet spleis
– Vi er en breddeklubb med cikra 450 spillere fordelt på rundt 38 lag, som i all hovedsak er dugnads- og foreldredrevet. Damelaget har derfor selv måttet ta tak i utfordringen med å forsøke å skaffe 400.000 kroner, sier styremedlem Lotte Grepp Knutsen.
– Sponsormarkedet er svært krevende for tiden og de har ikke fått noen napp, sier styremedlemmet.
– Spillerne og Klanen har startet en spleis som det foreløpig ikke har vært noe særlig respons på. Damene er også villige til å jobbe dugnad. Men vi er nødt til å løse dette innen noen uker, før vi må frasi oss opprykk, sier Grepp Knutsen.
Hvis du vil bidra til å støtte Vålerengas damelag med opprykk, kan du gå inn på spleisen ved å klikke HER.
– Trist at ikke kampene avgjør opprykk
VårtOslo har vært i kontakt med Håndballforbundet. Der bekreftes det at opprykk er forbundet med økte kostnader i den størrelsesorden Vålerenga Håndball skisserer.
Men på spørsmål om forbundet kan bistå klubber som havner i lignende situasjon, har VårtOslo foreløpig ikke fått noe svar. Men kapteinstroikaen på Vålerengas damelag har en klar oppfatning.
– Vi vet at vi ikke er de eneste i håndball-Norge som hindres i å få gjennomført sportslige mål grunnet manglende økonomi, sier Rikke Stenvik, Mina Gulbrandsen og Victoria Birkeland.
– Det er trist at kampen om et opprykk ikke handler om det som skjer på banen, sier de tre Vålerenga-spillerne.