Falske advarsler om funn av koronavirus på leke- og treningsapparater har de siste dagene dukket opp i bydel Gamle Oslo.
Falske advarsler om funn av koronavirus på leke- og treningsapparater har de siste dagene dukket opp i bydel Gamle Oslo.

Falske korona-advarsler har dukket opp i Gamle Oslo

Oppslag med varsel om koronasmitte er satt opp på trenings- og lekeapparater rundt om i bydel Gamle Oslo. — Dette er falsk informasjon, sier bydelen.

Publisert

I disse koronatider er frykten blant Oslos befolkning stor. Derfor baserer svært mange seg på all den informasjonen de kan få for å unngå smitte. Noe informasjon er ofte både viktigere og mer troverdig en annen, for eksempel fra Oslo kommune.

I løpet av helgen har det dukket opp plakater på trenings- og lekeapparater i Tiedemannsbyen og andre steder rundt i bydel Gamle Oslo. Disse plakatene ser ut som de kommer fra Oslo kommune og advarer mot at det er funnet koronasmitte på apparatene.

Saken er bare den at plakatene IKKE er ekte.

Falsk informasjon

Inne på Facebook-gruppa "Tiedemannsbyens oppslagstavle" har en bekymret beboer postet et innlegg med bilde av plakaten han fant i nabolaget. Av bildet går det klart fram at plakatene, slik de ser ut, kommer fra bydel Gamle Oslo.

Plakatene advarer mot at det er funnet koronasmitte på leke- og treningsapparatene.

Slik ser responsen fra bydel Gamle Oslo ut inne på Facebook.
Slik ser responsen fra bydel Gamle Oslo ut inne på Facebook.

— Bydelen har fått informasjon om at det er satt opp falske lapper med informasjon på leke- og treningsapparater rundt om i bydelen. Dette er falsk informasjon, opplyser bydel Gamle Oslo i en Messenger-melding.

Bydelen understreker at de ikke har kapasitet til å sjekke slike apparater for koronasmitte og ber innbyggere som finner disse lappene om hjelp til å fjerne lappene.

Powered by Labrador CMS