Mobil teststasjon på Grønland torg. Folk henvender seg i luka før de tester seg.

Høy testaktivitet i Oslo før påskeferien. Forventer effekt i neste uke

Onsdag koronatestet 8.000 personer seg i Oslo. Nå vil kommunen teste enda flere.

Publisert

– Vi har fremdeles høye testtall i Oslo. Vi jobber likevel med å øke testkapasiteten ytterligere og vi ønsker blant annet å ta i bruk massetesting på skoler og arbeidsplasser, sier helsebyråd i Oslo Robert Steen (Ap).

Kommunen har bedt nasjonale myndigheter om å vurdere endringer i regelverket og øke analysekapasiteten for å få dette til.

Nytt virus smitter mer

Torsdag ble det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 144 færre enn torsdag i forrige uke.

Køen til teststasjonen på Grønland beveger seg over hele Grønland torg og langt nedover Tøyenbekken.

– Selv om tallet i dag er noe lavere, må vi huske at det kun er et dagstall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo. Den smitter mer og gir mer alvorlig sykdom. Det er derfor byrådet bruker de sterkeste verktøyene vi har i verktøykassen for å slå ned smitten, sier Steen.

Forventer effekter i neste uke

Han betegner smittesituasjonen i Oslo som alvorlig.

På den ene siden av den mobile teststasjonen står folk i kø, på den andre blir de testet.

– Byrådet følger smittesituasjonen tett, og dersom folk følger de reglene og generelt er forsiktige med hva de gjør forventer vi å se effekt av tiltakene i løpet av de neste ukene. Men da må ikke påskeferien bli ferie fra smittevernreglene. Nå har vi strenge tiltak i hele landet, og det viser alvoret i situasjonen, men gjør det også lettere å komme raskere tilbake til en normal situasjon igjen.

Powered by Labrador CMS