Slik så det ut fjerde juli i år. Nå fylles vannspeilet opp igjen.
Slik så det ut fjerde juli i år. Nå fylles vannspeilet opp igjen.

- Vannspeilet i Middelalderparken skal være fylt opp til helgen

Vannspeilet i Middelalderparken ble tappet i forbindelse med byggearbeid i området. — Nå har vi har renset bunnen og vannkranen er satt på, opplyser kulturetaten i Oslo kommune.

Publisert

I forbindelse med at det bygges trikketrasé i Bispegata, ble det etablert et renseanlegg med en overvannsledning fra Bispegata og ut i Bispekilen. For å få til dette ble vannet i vannspeilet i Middelalderparken i november 2019 tappet ned. Nå fylles det altså opp igjen.

Overvannsledningen er en del av renseanlegget som skal hindre at urenset vann går ut i Oslofjorden, og den går omtrent 50 meter ut i vannspeilet.

— Tar en uke å fylle opp

Kulturetaten, som forvalter Middelalderparken benyttet anledningen til å rense opp i Vannspeilet.

— Vi åpnet kranen sist fredag klokken 11.00, og etter planen skal vi bruke en uke på å fylle det opp igjen, opplyser kommunikasjonssjef i kulturetaten, Kjersti Tubaas til VårtOslo .

Dette betyr at vannspeilet igjen er fylt opp til helgen. Vannspeilet er en del av middelalderhistorien til Oslo. Det ble laget slik sjølinjen i Oslo så ut på 1300-tallet.

Parken har blitt et område for sjøfugl som forurenser både til lands og vanns, så bading anbefales ikke.

Middelalderparken – kulturarvstedet i Oslo

Middelalderparken er et parkområde i bydel Gamle Oslo. Her lå middelalderens Oslo, og flere ruiner fra perioden er bevart. Parken ligger sør for Bispegata og øst for Sørenggata, ned mot havna.

Den ble anlagt i 1999 og åpnet i 2000. Hensikten var å gi bedre tilgang til, og en mer verdig ramme omkring, ruiner fra middelalderen.

Sammen med Minneparken og Oslo Ladegård utgjør parken Nordens største sammenhengende bevarte ruinområde. Ruinene man kan se i parken er fra Clemenskirken, Mariakirken og Kongsgården.

I vest ligger vannspeilet. Dette markerer Alnaelvas opprinnelige utløp. Ned mot dette er deler av strandlinja fra høymiddelalderen rekonstruert.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.