Hamar 20240415. Vålerengas Thomas Olsen, Mathis Olimb og Martin Røymark mot Storhamars Patrick Thoresen under finale 1 i NM ishockey mellom Storhamar og Vålerenga på CC-Amfi på Hamar.Foto: Lise Åserud / NTB
Vålerengas Thomas Olsen, Mathis Olimb og Martin Røymark mot Storhamars Patrick Thoresen under den første NM-finalen i år.

Mathis Olimb gir seg på landslaget: - Jeg vil prioritere barna mine og Vålerenga

Veteranene Mathis Olimb (38) og Martin Røymark (37) blir ikke med Norge til ishockey-VM i Tsjekkia. Førstnevnte har bestemt seg for å gi seg på landslaget.

Publisert

Det melder nitten.no.

– Jeg har gitt meg på landslaget. Jeg vil prioritere barna mine og Vålerenga. Ønsker dem lykke til og alt godt, skriver Mathis Olimb i en SMS til nettstedet.

Han og Martin Røymark er blant Norges mest meritterte spillere og har spilt en rekke mesterskap. Røymark står med 119 VM- og OL-kamper, mens Olimb står med 118.

Ombestemte seg i helgen

– Vi har diskutert hvor de er i sine karrierer, hvordan kroppen er, energien og hva vi trenger, sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no.

– De har vært så utrolig profesjonelle og til slutt satt landslaget foran seg selv. Jeg er ekstremt imponert over hvordan de har håndtert denne prosessen

Røymark forteller at han i utgangspunktet var VM-klar, men at han ombestemte seg i helgen. Vålerenga-løperen har ikke 100 prosent å gi etter en lang klubbsesong.

- Best jeg ikke blir med

– Jeg skulle egentlig til Riga (VM-oppkjøring) og var stolt over det, men da jeg fikk summet meg litt, kjente jeg at det har vært et tøft sluttspill med mye istid, en lang sesong pluss litt familiære årsaker. Da kjente jeg at det kanskje er best at jeg ikke blir med.

Troppen til oppkjøringskampene i Latvia ble tatt ut mandag. Der var heller ikke Ken André Olimb med. Han fikk nylig en smell i skulderen i en kamp mot Danmark, og omfanget av skaden er ennå ikke avklart.

Mats Zuccarello blir heller ikke med til Riga, men slutter seg til Norge-troppen før VM.

Powered by Labrador CMS