OVERBLIKKET

Patrick Thoresen (t.v) kunne rett før jul slå fast at Kalle Ekelund er i siget igjen. Storhamar gikk på en smell da Vålerenga halte i land seier 21. desember.

- Vålerenga har pusterom og snart er året ingen glemmer over

21. desember spilte Vålerenga en slags skjebnekamp hjemme i Amfi`n. Etter mye opp og ned siste kamper var det Hamar som måtte slås. Det gikk med et nødskrik. 3-2 stod det på kuben da sluttsignalet gikk.

sVålerenga spilte en forrykende 2. periode, mens Hamar leverte enveiskjøring de to andre periodene. Men det holdt, og spesielt gledelig var det at Kalle Ekelund har «fått fyr i børsa» igjen.

Kalle reduserte til 1-1 i overtall (ja, du leste riktig, i overtall). Du kan lese Vårt Oslos referat fra kampen her.

Scorer i overtall, slipper ikke inn i undertall

Seieren ga oss en liten luke nedover, og kontakt oppover. Asker er ikke umulig å denge nå, og hente 6 poeng fra. Asker ligger i skrivende stund 12 poeng foran Vålerenga, mens Hamar ligger 4 poeng foran. Med seier i det to kommende kampene mot Asker, da har vi kontakt og potensielt passert Hamar på tabellen.

Og kontakt trenger vi, skal seriepokalen havne i det enorme pokalskapet i Jordal Amfi. Vi merker oss spesielt to ting fra kampen. Vi scorer i overtall, og vi slipper ikke inn mål i undertall. Bra! Det trenger Vålerenga mot Asker.

Og vi trenger flyt. Mer enn hva vi har hatt. Og vi trenger at det ikke er pauser i serien, noe det er i starten av februar. Da møter Vålerenga Stjernen fra Fredrikstad før laget går inn i en 10 dager lang døs. Etter ti dagers pause, er det Hamar som er neste motstander, i siloen på Hamar. Den kampen kan bli avgjørende for serien.

Stavanger holder ikke helt inn

Når jeg skriver at Vålerenga går inn i en døs så er ikke det noen dvale. I sånne opphold trenes det som før «The Roy Way»; altså steinhardt.

Serien skal for øvrig avsluttes (med seier) mot Stavanger i oljetanken. Jeg tror serien er avgjort før det. Stavanger har fått opp dampen nå etter den helt katastrofale seriestarten. De har kommet som ei kule – men jeg tror ikke de holder helt inn. Jeg tror de har brukt for mye krefter på å hente seg inn til topp fire.

Wade Murphy må levere. Han er signert for å score mål. Det gjør han ikke. På tross av en fiin-fin seriestart, har det tørket helt inn. Det nytter ikke å «se bak resultatene». Murphy må finne igjen flyten fra seriestarten.