Rikard Svensk i Tøyen Mineralvann Fabrikk har nå laget omtrent ett tusen flasker der logoen er skrevet på arabisk. — Det er ikke mange som har fått med seg dette, sier han.

Rikard vil inkludere flere med brusen sin. Nå har han gitt ut Tøyen-Cola på arabisk

— Det er fint å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet, forteller Rikard. Ideen kom da han ønsket å gjøre en tjeneste for en venn og trofast kunde.

Publisert

Hos Tøyen Mineralvann Fabrikk i Schweigaards gate produseres det flere typer brus i forskjellige smaker, deriblant den populære cola-varianten Tøyen Cola

Siden 2014 har opposisjon mot de store kjedene, kortreiste råvarer og inkludering av mennesker i hovedstaden vært blant Tøyen Mineralvanns mål som merkevare.

Nå har de begitt seg ut på å produsere flasker med arabisk skrift.

En takk til alle arabiske kunder

— Vi vil samle det splittede samfunnet og inkludere alle, forteller Rikard Svensk, daglig leder på Tøyen Mineralvann Fabrikk.

På Tøyen Mineralvann Fabrikk produseres det brus også med smaker av mango, sitron og appelsin.

Ideen kom da Rikard ønsket å gjøre en tjeneste for en pakistansk venn, en som alltid hadde støttet Tøyen Cola, og vært en trofast kunde i mange år. 

— Vi produserte en viss mengde Cola-flasker med arabisk skrift. Det er en takk til alle kundene våre som prater urdu, forklarer Svensk.

Kundene bestemmer

Når VårtOslo tar kontakt med ham blir han overrasket.

— Det er morsomt, fordi det er ikke mange som har fått med seg dette. Men det er meningen at vi ikke skal bombardere folk med reklame og markedsføring. 

— Da kan folk fort gå lei. Det handler om å gjøre de små tingene, sier han. 

Det er et begrenset antall Tøyen Colaer med arabisk skrift som er lansert, et prøveprosjekt med cirka ett tusen flasker. Svensk forteller at han vil se hvordan salget går før de eventuelt produserer nye flasker på et annet språk. 

— Det er kundene som bestemmer. Hvis de gir uttrykk for at de savner det, så skal vi fylle det tomrommet.

— Dette er en ny start

Tidligere het Tøyen Mineralvann Fabrikker O. Mathisen, og under pandemien ble produsentene kritisert for å fremme konspirasjonsteorier knyttet til blant annet covid-vaksinen. Etter dette valgte Rikard Svensk å endre navnet.

Limited edition: Tøyen Cola med arabisk skrift er det ikke mange av. Når du har drukket opp kan du kanskje også skue en halvmåne nederst på flasken.

— Det er et navn vi ikke vil assosieres med. Dette er en ny start, og vi vil bidra med noe positivt. Det er fint å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet. 

Tøyen-Cola med arabisk skrift finner du blant annet i butikken Røtter på Grünerløkka, baren No. 53 i Gamlebyen, på serveringsstedene Jungel Pizza og Mad Love Pizza, og diverse dagligvarebutikker.

I den første publiseringen av denne artikkelen var det skrevet persisk i stedet for arabisk. Dette beklager vi.

Powered by Labrador CMS