Dette populære museumsbygget stenge.
Dette populære museumsbygget stenge.

Museumsbygg i Botanisk hage stenger

— Vi beklager dette for publikum, men det passet best å utføre tiltakene i denne perioden som det er færre som besøker museet.

Publisert

Eiendomsavdelingen ved Universitetet i Oslo har i samråd med Naturhistorisk museum besluttet å stenge Robert Colletts hus for publikum fra torsdag 9. desember til 1. mars 2022.

Botanisk hage, Klimahuset, museumsbutikken og andre publikumsfasiliteter vil holde åpent for publikum som vanlig.

Bygningen stenges fordi det er behov for å sette inn ekstra brannsikringstiltak i museets samlinger som oppbevares i bygningen. Det skal monteres nytt deteksjonsanlegg og nytt elektrisk utstyr.

— Vi beklager dette for publikum, men det passet best å utføre tiltakene i denne perioden som det er færre som besøker museet, sier John Skogen, direktør i Eiendomsavdelingen.

Geologisk og zoologisk utstilling

Det er tidligere utført risikoanalyse og tiltak som ivaretar sikkerheten til ansatte, publikum og de verdiene som befinner seg i huset. Dagens stenging er knyttet til tiltak som medfører at vi ikke kan ha publikum i bygningen.

Arbeidene vil etter planen være ferdige 1. mars 2022.

Robert Colletts hus inkluderer museets geologiske og zoologiske utstillinger ved Naturhistorisk museum, samt kontorer og magasiner for samlingene og er flittig besøkt av turister, naboer og skoleklasser.

Powered by Labrador CMS