Endelig kan Vålerenga-fansen se fotball live på stadion igjen. Lørdag slippes 50 tilskuere inn på damenes byderby mellom Vålerenga og Lyn.

Endelig kan Vålerenga åpne for 50 tilskuere. — Vi skulle gjerne ha sluppet inn mange flere

Lørdag får 50 tilskuere se by-derbyet Vålerenga damer mot Lyn på Intility arena. Klubben vil prioritere samarbeidspartnere og publikum med sesongkort.

Publisert

Under serieåpningen på lørdag fikk Vålerenga fotball ikke slippe inn tilskuere til hjemmemøtet mot Avaldsnes. Til lørdagens byderby mot Lyn får klubben etter byrådets koronaføringer slippe inn 50 tilskuere.

— Det er flott at vi får slippe til tilskuere, men vi skulle gjerne ha sluppet inn flere. Jeg sliter med å skjønne hvorfor kjøpesentre og treningssentre kan ha mange flere besøkende enn hva vi kan ha, sier markeds- og mediaansvarlig i Vålerenga fotball, Jens August Dalsegg, til VårtOslo.

Kø utenfor stadionpuben

Dalsegg viser til at det fort kan bli fullt både inne og utenfor stadionpuben Øst på lørdag når damene spiller. Her kan lett rundt 200 mennesker samles for å se kampen , på et område som er betraktelig mindre og delvis innendørs, enn hva som er tilfellet inne på Intility arena på andre siden av ytterveggen.

— Vi skulle gjerne ha sluppet inn flere tilskuere, sier markeds- og mediaansvarlig i Vålerenga fotball Jens August Dalsegg.

— Smittevernmessig ville det i mitt hode ha vært mye bedre å ha disse inne på stadion hvor de trygt kan holde god avstand, sier Dalsegg.

Både han og klubben sliter kraftig med å forstå hva som ligger bak de lokale retningslinjene for publikum på et utendørs arrangement i hovedstaden.

— Det er vanskelig å skjønne reglene når vi ikke får noen god begrunnelse for hvorfor byrådet prioriterer som de gjør, sier Jens August Dalsegg.

Loddtrekning om plasser

I og med at lørdagens oppgjør ute på kunstgresset på Valle er et byderby, regner klubben med at det ville vært en stor interesse fra publikum rundt kampen.

Vålerenga-damene kunne juble for tomme tribuner i serieåpningen. Under lørdagens byderby mot Lyn kan 50 tilskuere være tilstede.

— Byderby og seier i første seriekamp gjør nok at mange gjerne vil se kampen. Med publikumsrestriksjonene vi er pålagt blir vi derfor nødt til å prioritere våre samarbeidspartnere og de vel 200 som har kjøpt sesongkort, forteller Dalsegg.

Klubben vil derfor i løpet av dagen foreta en lodtrekning for å avgjøre hvilke 50 som vil få adgang til lørdagens byderby.

— De heldige blir kontaktet av klubben i løpet av dagen, avslutter Vålerengas markeds- og mediaansvarlig.

Powered by Labrador CMS