Vålerenga-spillerne depper etter å ha gitt bort poeng mot Rosenborg på overtid søndag.
Vålerenga-spillerne depper etter å ha gitt bort poeng mot Rosenborg på overtid søndag.

Vålerenga-seieren glapp på overtid i toppkampen

Med siste spark på ballen sørget Rosenborg for å ødelegge festkvelden for Vålerenga-damene. — Vi har bare oss selv å takke for to tapte poeng, sier målscorer Janni Thomsen.

Publisert

Før søndagens "seriefinale" hadde Vålerenga-jentene gullskjebnen mer eller mindre i egen hånd. Med seier ville de være tre poeng foran nærmeste utfordrer på tabellen med tre poeng og tre kamper igjen å spille.

Da var bare seier godt nok. Med 90 spilte minutter så det veldig bra ut, men så scoret Rosenborg med dagens siste spark på ballen. Dermed leder oslolaget Toppserien med ett poeng når tre serierunder gjenstår.

— Det er irriterende å miste seieren helt på sutten, men vi har bare oss selv å takke. I dag er vi langt fra vårt beste, sier høyreback og målscorer Janni Thomsen til VårtOslo etter kampslutt.

Mye på spill

Foran søndagens toppoppgjør øst i hovedstaden, var det mye som stod på spil. Serieledende Vålerenga lå før avspark ett fattig poeng foran gjestene fra Trondheim. Dermed var det to lag som hadde alt å tape på å ikke få med seg poeng fra kampen. Det bar fotballen som ble servert ute på gresset preg av i store deler av kampen.

— Vi spiller ikke en av våre beste kamper i dag. Det er nesten som vi har litt for stor respekt for Rosenborg og ikke tørr å slippe oss helt løs, sier trener Jack Majgaard Jensen.

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen var langt fra fornøyd med seg selv eller laget etter søndagens uavgjortresultat mot Rosenborg.
Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen var langt fra fornøyd med seg selv eller laget etter søndagens uavgjortresultat mot Rosenborg.

Den ærlige dansken er i så måte sterkt selvkritisk.

— Det er min jobb å få laget til å yte sitt beste og det synes jeg ikke jeg vi får til i dag. Nå må jeg se på hva jeg kan gjøre annerledes før Lillestrøm-kampen for at vi skal få mer tro på oss selv ute på gresset, påpeker Jensen.

— Mitt rareste mål

Det som så ut til å bli kampens avgjørende mål var en merkelig affære. Janni Thomsens skudd eller innlegg fra høyrekanten blir det lenge til en ser igjen.

— Jeg vil kalle det et skudd, men det var nok et innlegg. Det er vel kanskje det merkeligste målet jeg har scoret i min karriere, sier dansken.

Hun ser fram til de tre resterende kampene og håper øskantjentene vil trone øverst på tabellen også ved serieslutt.

Målscorer Janni Thomsen gratuleres av kaptein Sherida Spitse etter det noe merkelige målet.
Målscorer Janni Thomsen gratuleres av kaptein Sherida Spitse etter det noe merkelige målet.

— Nå kan vi avgjøre selv, men det er vanskelige kamper igjen. Det blir en spennende avslutning, smiler Thomsen.

Et amerikansk tigersprang

Med en strålende høstsol og en nær tosifret temperatur ute på et nyvannet kunstgress, var scenen satt for en spennende fotballkamp på Intility arena.

Starten på kampen ble en heller hendelsesmessig tam affære, hvor landets to beste lag på damesiden følte hverandre på. De første tjue minuttene bød på lite finfotball og enda færre sjanser. Her var det klart at ingen av lagene ønsket å ta unødige sjanser. Til det var det for mye som stod på spill.

Utover i omgangen får gjestene et vist tak på kampen og etter vel halvtimen spilt, er østkantlaget heldige som ikke får et mål mot seg. Etter rot i hjemmelagets forsvar, får plutselig Cesilie Andreassen stå alene på 14 meter. Bare et tigersprang fra Vålerenga-keeper Jaylen Tompkins hindrer scoring. Den redningen var både fantastisk og viktig.

Vålerengas toppscorer Ajara Njoya ble godt passet på av Rosenborgforsvaret gjennom hele kampen.
Vålerengas toppscorer Ajara Njoya ble godt passet på av Rosenborgforsvaret gjennom hele kampen.

På slutten av omgangen får Vålerenga og Synne Jensen et par gode muligheter, men ballen vil ikke inn i nettmaskene. Dermed ender den første omgangen i toppoppgjøret målløst.

Kjempetabbe ga mål

Etter en start på den andre omgangen som lignet mye på avslutningen av den første, skulle østkantlaget, etter ti minutter, få en skikkelig gavepakke i jakten på seriegullet.

På løp på høyrekanten slår den danske høyrebacken Janni Thomsen noe som i utgangspunktet ser ut som et ufarlig innlegg inn i Rosenborgs sekstenmeter. Ballen får en noe merkelig bue og Rosenborg-keeper Kristine Nøstmo lar den gå inn i sitt lengste hjørne. En merkelig scoring, men mål er mål.

Etter scoringen var det lite å se til at gjestene fra Trondheim skulle komme tilbake i kampen. Bortelaget skapte overraskende lite, og det hjalp da heller ikke på sjansen at toppscorer Marit Clausen forsvant av kunstgresset etter 64 minutter.

Lite finspill og mange dueller preget 'seriefinalen' søndag ettermiddag.
Lite finspill og mange dueller preget "seriefinalen" søndag ettermiddag.

Derfra og ut kontrollerer serielederen, men på overtid og med kampens siste spark på ballen, utligner trønderne. Vålerenga-forsvaret får ikke klarert et innlegg og Sara Kanutte Fornes får til slutt satt ballen inn bak Jaylen Tompkins.

En rysare av en avslutning

Uavgjortresultatet gjør at de tre siste serierundene og kampen om seriemesterskapet blir utrolig spennende. Etter helgens kampen topper Vålerenga tabellen ett poeng foran Rosenborg, med formlaget Avaldsnes på tredjeplass med samme poengsum som trønderne.

Neste oppgave for oslolaget blir hjemmekamp mot erkerivalene fra Lillestrøm hjemme på Valle søndag 1. november.

— Vi fokuserer lite på medaljekampen. Det eneste som teller nå, er å jobbe for å få en bedre prestasjon mot Lillestrøm enn hva vi viste ute på kunstgresset i dag, avslutter Jack Majgaard Jensen.

Powered by Labrador CMS