I snøværet ved Jernbanetorget møtte mange eksil-iranere opp til en svært synlig protest mot regimet i hjemlandet.

Eksil-iranere i Oslo fortsetter protester. - Vi synger og danser for å vise at vi ikke er redde

Snøvær stanset ikke eksil-iraneres faste protest i Oslo. De står jevnlig ved Stortinget, Jernbanetorget og den iranske ambassaden. — Dette er begynnelsen på slutten for regimet, som fengsler og dreper mennesker som bare ønsker frihet.

Publisert

Mens oslofolk hastet til og fra i travel julehandel, var det et fargerikt og svært synlig arrangement på Jernbanetorget lørdag. En stor gruppe av hovedstadens eksil-iranere hadde samlet seg.

— Det er kaldt i dag, men mange har likevel møtt opp. Det er godt å se, sier Homan Mousavi (37) til VårtOslo.

— Holder på helt til revolusjonen kommer

Mousavi sitter i styret i Det Iranske rådet i Norge, og har selv vært fengslet i Iran. Han er overbevist om at demokratiske krefter vil vinne frem i Iran.

— Vi skal holde på helt til revolusjonen kommer, sier han.

Mens han lar seg intervjue foregår det hele tiden noe i gruppen iranske demonstranter. Det holdes ulike appeller fra et lite telt. Folk holder opp plakater med navn på personer som har blitt arrestert eller henrettet av iranske myndigheter.

I trappa ved Tigeren synges og danses det. En kvinne i rødt danser intenst før hun setter seg ned ved et bord plassert midt i trappa. Her begynnner hun å spise, og prater med andre rundt bordet. Samtidig fortsetter appellene.

— Det er masse sinne og trishet i oss

Mahsa Aminis (22) dødsfall i det iranske moralpolitiets varetekt tidligere i år utløste en bølge av protester både i Iran og over store deler av verden.

BBC har rapportert at vitner så politiet slå henne til døde. Årsaken til arrestasjonen skal ha vært at 22-åringen gikk med hijaben på feil måte.

— Vi synger og danser for å vise at vi ikke er redde, sier Homan Mousavi.

Eksil-iranere holder opp plakater med navn og bilde av personer de sier er drept av det iranske regimet.

— Der er selvsagt masse sinne og tristhet i oss. Men det er også en hyllest til en iransk mann, som danset i sønnens begravelse. Sønnen var henrettet av det iranske regimet og faren ville vise at han ikke fryktet dem, sier 37-åringen.

— Dette er begynnelsen på slutten for regimet, som fengsler og dreper mennesker som bare ønsker frihet, avslutter Homan Mousavi.

Powered by Labrador CMS