Supertalentet Leo Halmrast (18) bytter ut norsk hockey med svensk før neste sesong.

Stortalentet Leo Halmrast (18) klar for svensk ishockey

Den tidligere Vålerenga-junioren pakker hockeybagen og reiser til Sverige etter et år på utlån i Grüner.

Publisert

Han er sønn av tidligere Vålerenga-legende Stig "Myggen" Johansen, og har blitt beskrevet som et av norsk ishockeys største talenter.

Nå går Leo Halmrast Johansen (18) til den svenske nivå to-ligaen, Allsvenskan, og den tradisjonelle klubben Modo. Foreløpig skal han spille på juniorlaget, men blir han god nok får han muligheten til å spille opp.

— Dette gleder jeg meg til

Pappa Stig er god fornøyd med at sønnen nå setter kursen mot Örnsköldsvik i Midt-Sverige for å slåss om en plass på et lag som forrige sesong kom på 12. plass i Allsvenskan.

— Jeg tror Leo vil få det veldig bra sportslig i Modo. Nå hadde han lyst til å prøve dette, og jeg tror det er det rette for ham, sier han til hockeynettstedet nitten.no.

Leo Halmrast gjorde spilte på utlån til Grüner i fjorårets sesong. Her driver han litt akrobatikk i en av Grüners hjemmekamper mot Narvik.

Leo selv er godt fornøyd med valget han har tatt. — Jeg gleder meg til dette Dette blir moro!

Legendarisk klubb for norske spillere

Klubben han kommer til har et langt rulleblad opp gjennom historien med å rekruttere norske hockeyspillere. Kjente navn som Mats Zuccarello, Alexander Bonsaksen, Stefan Espeland, Ole-Kristian Tollefsen, Sondre Olden, Kristian Forsberg og Per-Åge Skrøder har alle vært innom klubben på den svenske østkysten.

Sportssjef i klubben, Henrik Gradin, har stor tro på at stortalentet kan lykkes i svensk hockey.

— Leo har vist stort potensial. Nå skal vi få han inn i vårt system og utvikle ham hockeymessig. Vi håper han på sikt kan ta steget opp på herrelaget, sier Gradin.

Powered by Labrador CMS