Haugesund 20221106. Vålerengas Jacob Dicko Eng i intervjusonen etter eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund Sparebank Arena.Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Jacob Dicko Eng fikk sitt gjennombrudd i Eliteserien i fjor, med 21 kamper og åtte målpoeng.

Dicko Eng (18) med vakker scoring i Vålerengas generalprøve

Vålerengas 18 år gamle angriper Jacob Dicko Eng scoret det avgjørende målet på nydelig vis da Vålerenga vant 2-1 over Jerv i siste treningskamp før seriestart.

Oslo-gutten fikk ballen utenfor 16-meteren 20 minutter ut i første omgang. Eng skrudde ballen vakkert forbi en sjanseløs Øystein Øvretveit i Jerv-buret.

Jacob Dicko Eng fikk sitt gjennombrudd i Eliteserien i fjor med 21 kamper og åtte målpoeng. Han er spådd av flere å ta ytterligere steg denne sesongen.

Misbrukte stor sjanse

Tre minutter tidligere i treningskampen satte Henrik Bjørdal inn 1-0 for vertene.

De gulkledde fra Grimstad rykket ned fra Eliteserien i fjor. I hovedstaden fikk de tidvis kjørt seg av et velspillende Vålerenga.

Etter hvilen var Jerv mer med, og Arne Sandstøs menn fikk til slutt betalt.

Odin Thiago Holm misbrukte en stor sjanse, og Jerv gikk på kontring. Lekkert spill endte med at Torje Wichne trillet inn reduseringen ti minutter ut i andre omgang.

Vålerenga skapte mange sjanser også i andre omgang, men Øvretveit var stort sett på rett plass til rett tid.

Vålerenga serieåpner borte mot Aalesund 10. april. For Jerv venter Ranheim på eget gress i 1.-divisjon.