Nødetatene på stedet med store styrker onsdag ettermiddag
Nødetatene på stedet med store styrker onsdag ettermiddag.

Mann løslatt etter den kraftige eksplosjonen på Kampen

Den unge mannen som ble pågrepet etter den kraftige eksplosjonen som gikk av utenfor en boligblokk på Kampen onsdag, er løslatt av politiet.

Publisert

Det opplyser politiadvokat Helene Setlo i Oslo politidistrikt.

– Siktede har ikke fått oppnevnt noen forsvarer, han er løslatt og han vil ikke bli fremstilt for fengsling. Årsaken til dette er at politiet har vurdert at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt, da det ikke er fare for bevisforspillelse, gjentakelse eller unndragelse, sier Setlo.

Onsdag rykket bevæpnet politi ut til Kampen med store ressurser etter å ha mottatt melding om en eksplosjon på ettermiddagen. Et stort område ble sperret av.

– Politiet har mange ressurser i området etter melding om et høyt smell og noe røyk, meldte Oslo-politiets operasjonssentral onsdag klokken 14.37.

Ingen personer eller bygninger ble skadet i eksplosjonen.

Politiet på stedet bevæpnet seg og tok både drone og helikopter i bruk, som videre meldte at politiets sperringer på stedet ble utvidet.

Senere på kvelden ble mannen i slutten av tenårene pågrepet og siktet. Politiet har ikke sagt noe om hvilke typer eksplosiver som ble brukt.

Powered by Labrador CMS