Vålerenga-benken gir rasisme rødt kort før en hjemmekamp mot Stabæk i 2019.

Vålerenga-forslag vedtatt på NFF-tinget: Rasisme skal politianmeldes av klubbene

Vålerengas forslag om å forplikte klubber til å anmelde rasisme og hatefulle ytringer til politiet, ble vedtatt med bred støtte på NFFs fotballting. — Selv om dette også er et problem i samfunnet, må fotballen også ta grep, sier VIF-direktør Harriet Ruud.

Publisert

Anmeldelsesplikten ble banket gjennom etter at 155 delegater stemte for forslaget. 29 var mot å innføre en slik plikt ved overtredelse av hatparagrafen.

— Ved anmeldelsesplikt kan det settes en ny standard for hva man synes er greit og ikke greit å si i idretten, sa klubbdirektør Harriet Rudd i Vålerenga Fotball før forbundstinget.

Tre rasisme-saker i fjor

Det var tre kjente rasismesaker i norsk toppfotball i fjor. Start fikk bot etter at en tilskuer kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo.

Aalesund og Sandefjord måtte spille en kamp for tomme tribuner etter at rasistiske episoder inntraff under deres hjemmekamper.

— I fjor fikk vi dessverre se flere rasismetilfeller i norsk fotball. Selv om dette også er et problem i samfunnet, må fotballen også gjøre strukturelle grep her. Historiene om rasisme gjør inntrykk, sier VIF-direktør Harriet Ruud.

Powered by Labrador CMS